Все още за хората съм волейболиста Любо Ганев, а не

...
Все още за хората съм волейболиста Любо Ганев, а не
Коментари Харесай

Любо Ганев за заложената бомба с екипировката на националите: Помогнах да потушим скандала

Все още за хората съм волейболиста Любо Ганев, а не господин предприемача

Скандалът за оборудването на волейболните ни национали сe потуши с посредничеството на легендата Любо Ганев, вицепрезидент на централата и БОК. В началото на седмицата БФ по волейбол заложи бомба поради неизпълнена социална поръчка. Федерацията избра екипи на " Ерея ", представяни от " Спорт Депо ", против тези на " Асикс ", които се доставят от " Кей Дифужън ". Загубилите са дали близо 11 000 лв. по-изгодна оферта и оповестиха, че са изпратили тъжба до Комисията по защита на конкуренцията.

" Имахме съвещание на управителния съвет на федерацията и като последна точка се сложи този въпрос – довери Ганев. – Бях в чужбина и едвам в сряда разбрах какво се случва. Много от дълго време съм излязъл от " Кей Дифужън ", където бях съучастник до 2011-а година. В случая те пледираха, че са прави – работят и желаят да имат резултати и правдивост. Синът ми Любомир е част от " Кей Дифужън ", само че не ме е уведомил за жалбата до Комисия за защита на конкуренцията. И вярно, в случай че желае да има триумф, компанията би трябвало да е независима и да взема бизнес решения съгласно закона без да е подвластна на страсти. Не се дразня, че не са ме потърсили, тъй като първо не са длъжни и второ – съумях да отвръщам по най-бързия метод. Направих всичко допустимо с цел да оказа помощ да се позволи разногласието и да не пострада имиджа на обичания ми спорт. Впрочем, както постоянно до момента съм работил – за положителното на волейбола ".

" Заседанието на управата се управлява от президента на федерацията инж. Данчо Лазаров и на него бе поканен Красимир Гайдаров, изпълнителният шеф на " Кей Дифюжън ". " Призовах ги да се схванат и да спрат абсурда – сподели Ганев. – Не съм участвал на диалозите и не знам тъкмо какво се е случило. Важното е, че след половин час се обадиха, че всичко е наред. Претенциите са оттеглени. Никой не би трябвало да страда, а камо ли националните тимове по волейбол ".

Години наред Ганев е обединителна фигура във волейбола. Откакто спря да играе, БФС разчита непрестанно на него за разрешаване на всевъзможни проблеми – от този за договаряне на взаимна кандидатура с Италия за мондиала до обединяване в националния тим и договаряния да вземем за пример с новия селекционер Силвано Пранди.

" Да, всички ме свързват с " Асикс ", което е обикновено – въпреки всичко съм първото рекламно лице. – сподели Ганев. – Разбрах, че представителите на японския тръст са предложили по-ниска цена, само че федерацията ги е отстранила преди да се стигне до отваряне на ценовата оферта. Може би по тази причина апелират. Не съм страна по проблема. Нито съм взел участие в комисията от Федерацията по волейбол, нито вземам участие във компанията, която е пуснала жалбата, която би трябвало да завоюва поръчката. Не играя волейбол от повече от 20 години и към момента за мен е пришит етикета " волейболиста Любо Ганев ". Никога няма да се изтърка, само че аз се занимавам предпочитано с метан. И мога да кажа с триумф – неслучайно имам 6 златни медала от Пловдивския панаир поради бизнеса с метана. Всеки път, когато излизам там, споделям, че си поисквам един ден за мен да приказват като за предприемача Любо Ганев, а не волейболиста Любо Ганев. Да, към момента доста хора ме търсят поради " Асикс ", само че незабавно ги експедирам на сътрудниците. За да си обвързван с дадена компания, би трябвало да получаваш заплата или дивиденти от нея, както и да работиш там. А при мен от дълго време не е по този начин ".

" Няма напрежение в връзките ми с президента на волейболната федерация Данчо Лазаров или с който и да е различен член на УС – разгласи Ганев. -. Поне това се видя на съвещанието на управителния съвет. Аз не съм конфликтна персона и всеки го знае. Гледам над нещата и в случай че има някакво напрежение, постоянно целя да го туширам. В управата на федерацията съм, с цел да оказвам помощ на волейбола и постоянно съм правил това. Слава Богу, има от кое място другаде да си изкарвам хляба. И стига да имат потребност от мен, постоянно съм на линия. И това не са кухи изречения. Доказал съм го. Миналата година, когато бяхме домакини на международното, персонално аз осигурих 1,2 милиона от общия бюджет от рекламодатели, който беше 1,3 милиона. През мен са минали всички контракти и персонално уговарях компаниите да ни станат сътрудници за идеята. През тази година съм подсигурил още 400 хиляди от януари до момента. Това са хора, с които съм се срещал посредством мои персонални контакти, които познавам, тъй като съм Любо Ганев. Други задания нямам сложени за 2019-а и очаквам дали президента на централата ще желае още веднъж моето подпомагане. Винаги съм желал националите ни да се усещат удобно и да мислят единствено за мачовете, а не за каквито и да било битовизми. Те го знаят и по тази причина имаме чудесни връзки. Често на драго сърце съм вадил от личния си джоб за екстри за момчетата по пътувания и надпревари, а не съм желал да печеля от маратонките им. Затова и в този момент ще направя отново нужното за положителното на волейбола, тъй като не съм не запомнил от кое място съм тръгнал. И че за хората към момента съм волейболиста Любо Ганев.

в. " Труд "
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР