Все още вярвам, че мога да играя на нивото на

...
Все още вярвам, че мога да играя на нивото на
Коментари Харесай

Вярвам, че все още съм на нивото на Алкарас и Синер: Световният №29 обнадежди за 2024-та

" Все още имам вяра, че мога да играя на равнището на Синер и Алкарас ". Това показа канадският тенисист Феликс Оже-Алиасим пред френското издание на Евроспорт. В изявлението той приказва още за проблемите си през годината, упоритостите си за идващия сезон и за благотворителната самодейност, обвързвана с развиването на подрастващите в Того, за която канадецът завоюва филантропичната премия на ATP Arthur Ashe. 

" Не усещам, че съм изпуснал вълната на моето потомство. Успях да направя някои неща преди тях, по други критерии пък те ме изпревариха. Винаги съм имал компликации и противници по време на кариерата ми, само че съм концентриран върху това какво би трябвало да трансформира оттук насетне, с цел да доближи равнището на Синер и Алкарас. Все още имам религия, че мога да го направя ", съобщи 23-годишният канадец. 

Той ясно осъзнава, че миналата 2023г. бе слаба за неговите стандарти, откакто в 10 от изиграните от него 21 шампионата отпадна още в първия кръг. " Очевидно травмите ограничиха развиването ми. Особено на Ролан Гарос и Уимбълдън, където коляното към момента ме притесняваше. По време на американското турне болежките отшумяха, само че към този момент бях изгубил убеденост в себе си. Нужно е време да се върна още веднъж към най-хубавия си тенис. Да се надяваме, че оттук насетне количеството на травмите ще намалее и този интервал ще остане единствено скоба в моята кариера ". 

На въпрос за упоритостите му през новия сезон, Оже-Алиасим отговоря по този начин: " С екипа ми в никакъв случай не приказваме за съответни цели в края на сезона. По-скоро се питаме какво би трябвало да вършим всеки ден, с цел да бъдем по-добри, да продължаваме да се развиваме. За нас това е най-важното. Но персоналните ми упоритости постоянно са били едни и същи, още откогато бях младеж. Мечтата ми е да печеля купа от Големия шлем. Дали това ще се случи тази година? Предстои да забележим. Със сигурност обаче знам, че ще дам най-хубавото от себе си ". 

Накрая на диалога младият канадец приказва и за уговорката си към образованието в Того, за който той получи и премията Arthur Ashe. За три години благодарение на BNP Paribas той е дарил близо 400,000 $ за развиването на подрастващите в африканската страна, откъдето произлиза татко му. " По време на визитата ми там видях огромен прогрес. Все повече младежи имат достъп до обучение и спорт. Но въпреки всичко процесът е муден, не можем непосредствено да пренесем европейския модел в Того ". 

 

Източник: eurosport.fr

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР