,,Все още вървят проверките, за да се види какво точно

...
,,Все още вървят проверките, за да се види какво точно
Коментари Харесай

Богданов: И към момента внасяме руски петрол, но точните цени се виждат впоследствие


,,Все още вървят инспекциите, с цел да се види какво тъкмо и по какъв начин се е случвало към заплащането на България за съветския нефт. Когато имаме отвесно интегрирани компании, каквато е „ Лукойл “, които управляват цялата верига на доставки, можем да имаме по този начин нареченото трансферно ценообразуване, което е кардинален проблем в подобен вид оператори``.

Това разяснява министърът на стопанската система и промишлеността Богдан Богданов.

„ Най-важното сега в този развой е да подсигуряваме цените на горивата в България.`` Наблюдаваме ги всекидневно, те са най-хубавите спрямо страните в Европейски Съюз.

,,Дизелът е на най-хубава жена, а бензинът е на второ място “, уточни още той.

„ Има трансферно ценообразуване на равнище рафинерия и на равнище бизнес. В момента има текат инспекции. Ако има търговски нарушавания, икономическият оператор би трябвало да си понесе следствията “, изясни министърът. И все още се внася съветски нефт, само че точните цени се виждат след това, откакто имаме и съответните данни от организация „ Митници “ и от Национална агенция за приходите. Руският нефт сега е към 75% “, съобщи още той и добави, че към 400 млн. лв. се чакат от данъци``, сподели още той.

„ Дерогацията има една единствена причина – България да се освободи от взаимозависимост, която сме имали пред последните 15 години. Ние трябваше да използваме интервала на дерогацията, с цел да изградим потенциал и да позволим рафинерията да работи, и то на оптимален потенциал, и да имаме горива на положителни цени. Каква работа е свършена през тази година, е под въпрос. Активно се работеше през последните 4 месеца “, уточни министър Богданов.

Според него България е по готова от позиция на специалисти, проект и график и разтърсвания не се чакат.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР