Все още уточняваме какви и колко самолети ще получим от

...
Все още уточняваме какви и колко самолети ще получим от
Коментари Харесай

Заков: Все още уточняваме какви и колко самолети ще получим от САЩ

Все още прецизираме какви и какъв брой самолети ще получим от Съединени американски щати, с цел да можем да осигурим военновъздушната отбрана на страната ни в интервала сред невъзможността на МиГ-29 да извършва дилемите си по Air Policing до идването на първите осем Ф-16. Това заяви в коридорите на Народното събрание министърът на защитата в коментар за извършените във Вашингтон диалози на българската делегация, водена от премиера Кирил Петков.

,,Това са тези втора употреба Ф-16, за които става дума, дали ще бъдат втора употреба Ф-16 или различен аероплан, към момента не е ясно - това е единствено една от вариантите. Ако са Ф-16 втора употреба, които ще би трябвало да запълнят тази празнина, тогава ние ще би трябвало да ускорим и образованието на нашите водачи, с цел да могат да летят на тези самолети``, добави военният министър.

Засега не е ясно дали и какъв брой ще платим за тези самолети. Заков посочи, че към момента не сме получили оферта и за втората партида от 8 нови изтребители Ф-16, контрактувани от предходния кабинет.

Още не сме я получили, защото към момента работим с американската страна и договаряме някои от вариантите, които желаеме да има в самолета или такива, които желаеме да отпаднат. Идеята е да получим един най-благоприятен вид на искане от наша страна за качества на този аероплан. Целта не е да се махат качества, а да намерим най-оптималния вид за пакета, който желаеме да придобием, изясни той.

В момента се водят договаряния с сътрудниците ни от НАТО за увеличаване на защитата на българското въздушно пространство, откакто на 31 май изтече мандатът на нидерландските самолети, изпълняващи взаимни наряди, посочи още Заков.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР