Все още сте живи. Винаги Действайте въз основа на това.

...
Все още сте живи. Винаги Действайте въз основа на това.
Коментари Харесай

Всичко в живота ви ще се подрежда от само себе си, ако прилагате 3 даоистки правила за „бездействие“

 Все още сте живи. Винаги Действайте въз основа на това.

Събуждали ли сте се заран с мисълта, че сте изгубили надзор над живота си? И даже не можете да кажете кое е положително и кое е неприятно. Всеки от нас има такива дни и, повярвайте, това е безусловно обикновено.

Решихте да измененията обстановката –  това е половината път. Остава единствено да разберете по какъв начин да го извършите.

Всички самоуверено се борим с демоните си. Ежедневно и всеки по собствен метод. Вашите старания, огромни и дребни, заслужават похвали и овации.

Същността на източната философия е в това, че тайната на контрола над живота ви не е деяние.

Разбира се, това изказване не корелира с основните понятия на западната цивилизация, като „ упоритата работа би трябвало постоянно да се възнаграждава “ и безконечния блян към триумф. Но „ бездействието “ е „ стълбът “ на даоистката философия. Това се назовава У-вей или „ деяние посредством безучастие “.

Така нареченото „ безучастие “ е тъкмо това, което дава мощен подтик към дейности.

Състои се от три стадия: Доверете се, Ценете и Просто Живейте.

Доверете се

Запомнете, че без значение какво се случва в живота ви, това се случва по някаква причина. Затова се доверете на обстановката и я приемете.

Ако нещо не дава отговор на вашите упования, може би това въобще не ви е било нужно.

Не позволявайте на компликациите да ви пречупят, никога не се предавайте. Научете се да приемате това, което не можете да измененията като даденост. Спокойно.

Вашият разсъдък по всевъзможен метод ще се пробва да ви пречи, само че не трябва да се обезкуражавате от това. И още повече – да се поддавате на изкушението да се предадете.

Доверете се на интуицията си и Вселената ще направи всичко останало.

Да се ​​доверите на протичащото се е най-хубавото нещо, което можете да извършите, когато сте комплицирани или непрестанно се сблъсквате с   компликации.

Каквото и да се случи – на лицето ви би трябвало да има усмивка. Животът е хубав, не забравяйте.

Ценете това, което имате

Забелязвайте и бъдете признателни на ориста за най-малките дарове: ясно небе над главата ви, миризма на озон след дъжд, чуруликане на птици или рейсът е дошъл в точния момент.

Благодарете за всичко, което имате, и скоро ще отбележите, че сте спрели да се оплаквате от живота, че   нещо или някой ви липсва.

Просто променете ъгъла, под който гледате на живота. Приемете го като голям подарък, а не като място, където непрекъснато би трябвало да се борите с трудности.

Отначало няма да ви е елементарно. Но повярвайте – това е пътят, който би трябвало да следвате.

Ценете хората, които обичате. Говорете им за вашата обич, дарявайте им топлота. Животът може да завърши всеки миг и в никакъв случай няма да си простите, че не сте съумели да кажете нещо. Напомняйте им всеки ден, че цените това, което имате. Казвайте им какъв брой доста ги обичате. И най-важното – научете се да простите. Дори и да не можете да забравите.

Просто живейте

Cogito ergo sum – „ Мисля, значи живея. “ Това е споделил Рене Декарт *. Затова – мислете. Мислете за живота си. Анализирайте предишното си и се пробвайте да си визиите по-добро бъдеще.

Само си представете какъв брой атомни трансформации са се състояли във Вселената, тъй че да се появите вие! Да, даже и единствено това би трябвало да провокира изненада, екстаз и благополучие.

Това е първата стъпка, която би трябвало да извършите.

Представете си бъдещето си, само че деликатно – не се увличайте от видения и мечти. Не всичко може и би трябвало да се случи, както сте го нарисували в главата си. В последна сметка животът не е игра на домино.

Приемете с цялото си сърце и бъдете признателни за сегашния миг. Вашата вътрешен глас, която е толкоз необяснима, колкото съществуването на Бог, ще бъде вашето управление в живота. Много скоро ще започнете да забелязвате, че в близост има нови благоприятни условия и шансове.

Животът не е безусловно „ поредност от доста проблеми и неприятности “. Както написа Руди Франциско * *:

„ Няма значение дали чашата ви е на половина празна или на половина цялостна. Главното е, че имате вода. „

Изпийте я и спрете да се оплаквате от живота.

Мускулите се появяват след многочасови тренировки с гири, които са основани за това. Ето за какво, в случай че чувствате, че бремето ви е прекомерно тежко, изправете се, вдигнете брадичката. Това е упражнението.

Когато светът към вас се разрушава, разгледайте и съберете отломките и по-късно изградете нещо ново от тях. Винаги можете да започнете всичко изначало.

Не забравяйте, че към момента сте тук. Сърцето на човек бие почти по 4 300 пъти на час.

Всеки негов удар безусловно крещи: „ Все още сте живи! “

Все още сте  живи. Действайте въз основа на това.

източник leprechaun

* Рене Декарт, прочут още като Картезий, е френски мъдрец, математик и физик. Спечелил международна популярност най-много със своите реформаторски метафизичен хрумвания, Декарт е прочут и като основателя на декартовата координатна система, която повлиява върху развиването на актуалната аналитична геометрия и математически разбор.

**Американски стихотворец и оратор.

7 качества на възрастния човек-индиго: може би вие сте един от тях?

Явлението Индиго не е скорошно. Наблюдава се от десетилетия. Затова измежду нас има доста възрастни хора индиго. Ето 7 качества, които ще ви оказват помощ да разберете дали сте един от…

Цялата публикация

Законът на Привличането: „ Колкото по-спокоен става човек, толкоз по- велики стават неговите триумфи! “

 

Законът на привличането, на пръв взор, наподобява обикновен. Подобното притегля сходно. Привличаме всичко това, за което мислим (искаме, усещаме, вярваме). А в действителност словото е най-мощното оръжие на цялата планета. Независимо…

Цялата публикация

Източник: energetika-bg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР