Все още собственикът на Левски Спас Русев даде обширно интервю

...
Все още собственикът на Левски Спас Русев даде обширно интервю
Коментари Харесай

Спас Русев каза коя е най-голямата му грешка в Левски ВИДЕО

Все още притежателят на Левски Спас Русев даде обстойно изявление за " Домът на футбола " по DIEMA SPORT няколко дни преди Васил Божков публично да разгласи, че влиза в клуба.

В откровеното изявление Русев приказва за времето си в Левски и за неблагодарната активност, каквато съгласно него е да финансираш футболен клуб у нас. Бизнесменът изрече доста забавни отзиви като това, че съгласно него един от огромните проблеми на Левски са самите левскари.

" Разговаряли сме какво би трябвало да се направи с цел да бъде клубът финансово постоянен. Има пикове, само че няма надграждане. Така е от времето, в което на футболния клуб се гледаше като на трофей. Той (Васил Божков) има опит, бил е президент на футболен клуб. Нямам концепция от кое място е изникнала тази концепция за Христо Йовов. Няма логичност. Ако това, което се тиражира, че Йовов, Иванков и Боримиров са притежатели, а те самите са на работа в клуба. Кой ги уволнява? Говорим за неща, които нямат своето разумно пояснение. Но все пак някой ги завърта ", съобщи Русев.

" В България има към 700 регистрирани професионални клуба. Може би единствено един от тях е финансово уравновесен, единствено Лудогорец. Всички останали са губещи. Моделът е сбнъркан. Футболът е спорт, само че той е развлечение. Затова имаме потребност от инфраструктура. Сега когато вървя в Албания, в Тирана строят супер съвременен стадион. Ние нямаме инфраструктура, нямаме посещаемост. Изключително малко доходи от телевизионни права. Как да се устоя един клуб? "

" Едно от клишетата са, че произвеждаме гении и след това ги продаваме. В Хърватия го вършат извънредно добре. При нас няма такива обичаи, има епизодични проблясъци. За клуб като Левски, който е под напън непрестанно да печели, това е много сложен развой. "

" За заплатите питайте изпълнителния шеф. Във футбола редовността на заплатите не е този детайл, който наложително се съблюдава всеки месец. Много постоянно има забавяния, освен в България. При възможна евентуална промяна на благосъстоятелност забавянето на заплатите с един месец е безусловно естествена процедура. "

Русев обаче е уверен, че в клуба няма заплаха от банкрут или изваждане от евротурнирите. " Не, изрично няма заплаха. Смятам, че няма да се случи. "

" Представата за Левски, когато се каже един от грандовете в българския футбол, по същия метод споделяме за Реал Мадрид, че е един от грандовете на испанския футбол. Това води до упования. Коренно друга е обстановката като се докосваш до действителността. Тя е обвързвана като цяло с футбола у нас. "

" В Левски в последната година и последните месеци непрестанно се тресе в някакви интриги, които в действителност идват от левскарската общественост. Не виждам от кое място идва този искра. Нещата са тежки, не са лесни, тим като Левски постоянно е под напън от почитателите да печели купи. Това те вкарва в едно съревнование, в което Лудогорец подвигнаха равнището доста високо. И в случай че ти искаш да си конкурентен, по тази причина са нужни средства. Няма фенска маса, няма телевизионни права, спонсорите се броят на пръсти. Те също би трябвало да имат някакъв интерес към това спонсорство, да вземат участие в нещо влиятелно и известно. "

" Какъв бизнес имам аз? По какъв метод го получих този телеком? Вижте какво, в придобиването на всяко едно дружество се употребяват принадлежности като заеми. Аз го получих по една безусловно транспарантна процедура. Няма нищо общо с българското държавно управление. Аз нямам нищо общо, с цел да може някой от държавното управление да ми се обади и да ме помоли за нещо. "

" Защо тъкмо да избереш футбола, а не да окажеш помощ на едно оскъдно дете? Влизането ми в Левски е вследствие на едно бизнес решение сред Виваком и Левски в този миг. Във футбола е по този начин - някой път нещата се случват, другият не. Много мъчно се излиза с положителен имидж, дадох ви образец с Тодор Батков. Такава е ориста във футбола, на някои притежатели и треньори, във футбола е по този начин. "

" Доколкото съм осведомен, изпълнителният шеф показа Дерменджиев. Аз съм уверен, имайки поради опита на Павел Колев, че той е взел вярното решение. Аз бях осведомен. В днешно време считам, че хората би трябвало да бъдат осведомени. В диалозите, които водех с Павел Колев, и в изискванията и правилата, които установявахме, едно от нещата, които искаше, беше да има безспорната власт за решенията. Аз единствено мога да го поддържа. "

" Няма одит, има взаимна работа сега сред остарялото управление в лицето на Красимир Иванов и новия изпълнителен шеф. Готов съм да се обзаложа, че в случай че се разгласяват данните, Левски няма да е най-задлъжнелият клуб. На Павел Колев бе дадена цялата информация. Няма преднамереност. "

Спас Русев се върна и на друга дискутирана тематика в предишното - опитът му да върне в клуба Станимир Стоилов и Наско Сираков, което се е провалило съгласно него значително поради левскарската общност.

" Аз направих опит да върна Мъри Стоилов, организирах няколко диалога с него, имахме няколко срещи и с Наско Сираков, за жалост и почитателите, и легендите сякаш някакси не са обединени в една мисъл и в една тактика и една линия. Като че ли има разцепление, не преставам да мисля, че един от главните проблеми на Левски са самите левскари. "

" Има извънредно огромна разлика сред говоренето и носенето на отговорност. Влизането в клуба е носене на отговорност. Това е половин България. Всеки човек те стопира и те пита, ти се чувстваш виновен за тези хора. Отвън всеки знае. По тази логичност Томислав Русев би трябвало да е съвършеният шеф на Левски, той всяка седмица прави съвършени разбори, само че още веднъж - има доста огромна разлика сред говоренето и носенето на отговорност. " Стоилов имаше контракт по това време в Казахстан и нямаше по какъв начин да го прекъсне. Това е формалната страна. Неформалната - в последна сметка това е негов избор. "

" Не съм водил диалози в този момент, не мога да кажа. Със Сираков също не съм водил диалози към този момент близо година. Винаги съм желал той да бъде притеглен в клуба под някаква форма. Не може хора като Наско Сираков, Боби Михайлов и други митове да бъдат освирквани като идват на стадиона. Там е тяхното място. Ако ние сме за Левски, сме поради тези митове. Не може да се разделяме. "
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР