Все още сме в сезона на хард, но вече можем

...
Все още сме в сезона на хард, но вече можем
Коментари Харесай

Звездно присъствие в Хале през 2022


Все още сме в сезона на хард, само че към този момент можем да погледнем самоуверено и към шампионатите на трева, които ни чакат през лятото. Както постоянно, двата най-големи шампионата преди Уимбълдън са АТР 500 конкуренциите в Хале и Куинс Клъб, които обичайно се борят между тях за привличането на огромните звезди в спорта.

В последните години немската конкуренция сякаш има известно преимущество и съумява да си обезпечи присъединяване на повече качествени състезатели. През 2022-а наподобява ще е по същия метод.

Вече декларирани за присъединяване в Хале са петима тенисисти от топ 10 в лицето на Даниил Медведев, Александър Зверев, Стефанос Циципас, Феликс Оже-Алиасим и Хуберт Хуркач. Към тях можем да прибавим още младите звезди Яник Синер и Себастиан Корда, както и постоянно рисковият на трева Ник Кирьос.

Именно за шампионата в Хале е и най-дългосрочният контракт на Роджър Федерер, само че възможностите да забележим Маестрото през тази година наподобяват нулеви.

В същото време и шампионатът в Куинс Клъб разгласи част от звездните си участници като за момента лондончани могат да се похвалят с двама от топ 10 – първенецът от 2021-а Матео Беретини и Каспър Рууд. Третото оповестено име е това на суперталанта Карлос Алкарас, който сигурно ще накара британците да посетят един от най-престижните шампионати на Острова.

Разбира се, занапред ще стават ясни имената и на останалите участници. Към момента не е ясно дали на някой от двата шампионата ще вземат участие Новак Джокович и Рафаел Надал. Григор Димитров обичайно взе участие в Куинс Клъб, само че към този момент информация за тази година няма.

Двата АТР 500 шампионата на трева ще се проведат сред 13 и 19 юни.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР