Все още сме изправени пред предизвикателна ситуация и може да

...
Все още сме изправени пред предизвикателна ситуация и може да
Коментари Харесай

Ryanair отчете сериозна загуба за второто тримесечие

Все още сме изправени пред предизвикателна обстановка и може да приключим фискалната година с дребна загуба или на нулата. Това обявиха от нискотарифната самолетна компания Ryanair при представянето на финансовия си доклад за второто тримесечие.

Ирландската компания регистрира загуба от 273 млн. евро за интервала април-юни, защото ограничаващите ограничения в доста страни от Европа доведоха до анулация на множеството полети за Великденските празници. През първото тримесечие на предходната година компанията записа загуба от 185 млн. евро.

„ COVID-19 продължава да опустошава нашия бизнес ", съобщи изпълнителният шеф на Ryanair Майкъл О`Лиъри в изказване в понеделник.

Същевременно с това оперативните разноски на компанията са се нараснали, като през от началото на годината те са нарастнали със 116% на фона повишаването на петрола и на разноските за промени на направления.

О`Лиъри чака възобновяване на въздушния трафик през идните седмици, само че в последна сметка всичко зависи от развиването на пандемията и имунизационните кампаниии. По данни на Our World in Data 46% от пълнолетното население на Европейски Съюз е изцяло имунизирано против COVID-19, а в Обединеното кралство процентът е 54,4%.

Въпреки регистрираната загуба акциите на Ryanair нарастнаха в ранната търговия, като то началото на годината те са с 42% нагоре.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР