"Все още сме изправени пред много мрачна зима". Това предупреди

...
"Все още сме изправени пред много мрачна зима". Това предупреди
Коментари Харесай

Байдън още не е встъпил в длъжност, а почна с мрачните прогнози

"Все още сме изправени пред доста мрачна зима ". Това предизвести новоизбраният президент на Съединени американски щати Джо Байдън, който направи изказване за пандемията от ковид в Уилмингтън, Делауеър, след първата среща на новосформирания от него екип за битка с епидемията, написа "Гардиън ".

В началото на речта си Байдън приветства новината, че претендентът за ваксина на Pfizer е посочил 90% успеваемост. Но той акцентира, че страната към момента надалеч от превъзмогване на здравната рецесия.

По думите му идващите месеци ще бъдат доста сложни за Съединени американски щати.

"Предизвикателствата пред нас към момента са големи и не престават да се усилват ", предизвести демократът.

Според него ще минат "много месеци " преди имунизацията да е "широкодостъпна ", наблягайки, че още 200 000 американци могат да починат от ковид през идващите месеци.

Той заяви, че образува екип за битка с ковид и експертизата ще му помогне Съединени американски щати да се оправят с рецесията.

Байдън сподели, че тази група ще изготви подробни проекти въз основата на науката.

Бившият вицепрезидент още веднъж прикани всички американци да носят маски за ограничение разпространяването на ковид.

"Маската не е политическо изказване. Но е добър метод да стартира консолидиране на страната ", счита той.

По думите му маските ще са основни за връщане на възприятието за нормалност в страната, като крайната цел е да се разреши на американците безвредно да честват рождени дни и празници дружно.

"Целта е да се върнем към нормалността колкото се може по-бързо, и маските са решаващи за това. Можем да сложим този вирус под надзор, давам обещание ви ", закани се Джо Байдън, който приключи изказването си без да дава отговор на журналистически въпроси.

По-рано през днешния ден губернаторът на Юта подреди в щата да се носят маски и наложи други ограничавания. Той акцентира, че "не можем да си позволим да дебатираме този проблем ". Преди губернаторът отхвърляше да задължава хората да носят маски.

Байдън най-вероятно ще изиска от губернаторите да задължат хората да носят маски.

В събота стана ясно, че Джо Байдън е победител на исторически президентски избори. Той завоюва Пенсилвания и Невада, които му дадоха нужните най-малко 270 електорални гласа в Избирателната гилдия. Тръмп отхвърля да признае провалянето си.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР