Все още ще има опити на западните държави да подкопаят

...
Все още ще има опити на западните държави да подкопаят
Коментари Харесай

Лавров: Опитите за прекъсване на „Северен поток 2“ са обречени на провал

Все още ще има опити на западните страни да подкопаят плана „ Северен поток 2 “, само че всички те са обречени на неуспех, защото той към този момент е осъществен „ съвсем до последната миля “.

Това съобщи във вторник съветският външен министър Сергей Лавров, говорейки пред преподаватели и студенти от Балтийския федерален университет „ Имануел Кант “.

" Убеден съм, че всички опити да го подкопаят, да го оспорят, всички опити да се обвърже с някакви условия завършването му, те са обречени на неуспех. Въпреки че ще има такива опити ", сподели той.

Лавров акцентира, че фирмите, които извършват плана, " са го построили съвсем до последната миля ".
 Лавров: Реализирането на Северен поток 2 е въпрос на чест за Германия Лавров: Реализирането на " Северен поток 2 " е въпрос на чест за Германия
Изпълнението на газопровода „ Северен поток 2 “ на фона на дейностите на Съединени американски щати в този момент е въпрос на чест за Германия. Това мнение и...

Както означи съветският външен министър, Европейската комисия, макар формалното мнение на юристите на организацията, разшири с противоположна мощ резултата от третия енергиен пакет на Европейския съюз до " Северен поток 2 ".

„ Повтарям още един път, зад нас не са единствено решенията на две страни, Русия и Германия, подкрепени от доста членове на Европейския съюз, зад нас е и юридическата справедливост, която ще пазиме “, приключи министърът.

Проектът " Северен поток 2 " включва построяването на две линии на газопровод с общ потенциал 55 милиарда кубически метра годишно от крайбрежията на Русия през Балтийско море до Германия. Работите бяха прекратени през декември 2019 година, откакто Swiss Allseas изостави полагането на тръби заради вероятни наказания на Съединени американски щати. Но от декември 2020 година строителството на газопровода беше обновено след едногодишна пауза.

В края на юли беше обявено, че „ Северен поток 2 “ е приключен на 99%, а баржата за полагане на тръби „ Фортуна “ продължава да работи на последния сектор. Първата нишка от тръбопровода беше приключена през юни тази година.

Още от ЕВРОПА:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР