Все още се уточнява структурата на Министерския съвет. Идеята е

...
Все още се уточнява структурата на Министерския съвет. Идеята е
Коментари Харесай

Всеки коалиционен партньор може да има вицепремиер |

" Все още се прецизира структурата на Министерския съвет. Идеята е всеки от съдружните сътрудници да има вицепремиер, само че това е в развой на доуточняване ". Това сподели съпредседателят на първата политическа мощ " Продължаваме промяната " и някогашен длъжностен министър Асен Василев пред Нова тв. Василев е апетитен за един от вицепремиерите, той обаче сподели, че това не е несъмнено.  Той ще е предлагането на Политическа партия за финансов министър

От думите на Василев се разбра, че ще има смяна в броя и структурата на министерствата. Все още не е ясно дали ще има такова за държавните сдружения. „ Има разнообразни оферти, концепцията е да са едно или две повече, като някои от министерствата се разделят. Едно от тях е за електронното ръководство. То ще дръпне структури от разнообразни ведомства ”, сподели съпредседателят на Политическа партия. За броя на министрите Василев сподели, че " това към момента се разисква според от структурата. Ще бъде почти съразмерно на гласовете, които партиите имат в Народното събрание ”

Министерствата, на които „ Продължаваме Промяната ” държи и за които са предложили да са водещи са тези на финансите, на вътрешните работи, на стопанската система, за което считат, че имат огромен експертен капацитет.

„ Има министерства, където нашият експертен капацитет е по-малък, а част от съдружните сътрудници имат много повече специалисти в тази област ”, изясни Василев. Той удостовери, че Бойко Рашков ще бъде номинацията за силов министър.

От Василев обаче не пристигна изрично удостоверение, че Николай Събев и Стефан Янев влизат в състава на Министерския съвет.

„ В момента структурираме държавно управление с четиригодишна стратегия с концепцията то в действителност да направи измененията, които се нужни на страната и да избягаме от политическите рецесии ”, добави той и разясни, че България има потребност от непоклатимост.

Василев изясни за какво договарянията, в които се разискват имената, не са обществени. „ Не мисля, че е правилно да се споделя този човек е добър, а оня - не и обществено да се разискват мощните и слабите страни ”, посочи съпредседателят на Политическа партия.

Очакванията на „ Продължаваме Промяната ” са в границите на идната седмица да има държавно управление. „ Надявам се на следващия ден към края на деня да имаме текст, който да можем да обсъдим с другите партийни водачи. В понеделник или вторник да стартират процесите по доуточняване на всички текстове и напредването им към партийните органи за приемане на мандат за сключване на съдружно съглашение ”, добави Василев.

" Поведението на Движение за права и свободи за мен е необяснимо. Слагат индивида - знак на корупцията в България, на първия ред в Народното събрание.Истината е, че още не мога да допускам, че Движение за права и свободи направи това нещо - след " Магнитски, " Пандора " и КТБ този човек да е на първи ред... ", сподели Петков по адрес на Делян Пеевски.

В петък номинацията на Политическа партия за ръководител на Народното събрание Никола Минчев бе подсилен и от Движение за права и свободи, Петков обаче изясни, че не се тормози от това. " Ние предлагаме първокласен и некорумпиран човек. Да го поддържа, който желае. Така ще бъде отсега нататък. Ще предлагаме единствено такива хора ", уточни той.

Скандалът в ДКК- опит за дестабилизация

Петков разяснява и абсурда към ДКК: " Истината е, че е Ваня Караганева е един експерт. Мина през вътрешно изявление. Доколкото аз я познавам - тя е един почтен човек. Изборът - по кое време този скандал да избухне, беше тъкмо по средата на съдружните договаряния. Всички сили, които виждат, че съдружното съглашение може да се окаже действителност, атакуват с дезинформация ".

По думите му за абсурда има ужасно доста мисинформация. " Това са клевети. Това не беше сполучлив опит за дестабилизиране на съдружното ни съглашение ", уточни той.

Силна осведомителна акция за имунизациите

Петков изясни, че считат да създадат мощна осведомителна акция за имунизациите. Да вземат участие най-хубавите онколози, кардиолози, вирусолози, които да обяснят защо става дума. Петков съобщи, че ще създадат семинари с персоналните лекари. Добави, че счита да се отговори на страховете на антиваксърите, " които не са неприятни хора, само че са уплашени и са имали достъп до неприятна информация ".
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР