Все още се питаме къде точно и по какъв начин

...
Все още се питаме къде точно и по какъв начин
Коментари Харесай

Все още не знаем мястото на държавата в икономиката, недоволен Радев

" Все още се питаме къде тъкмо и по какъв метод да сложим страната в икономическия бранш. " Такава е констатацията на президента Румен Радев , който взе участие в конференция, проведена от БСК, за ограниченията, засягащи българския стопански напредък.

Румен Радев разкритикува това, че повишеният % на Брутният вътрешен продукт не може да се усети от популацията, а това значи, че темпът на стопански напредък не е задоволителен.

" Икономиката е все по-голям пленник на демографията ", посочи президентът.

Той попита по какъв начин се приготвяме за световната икономиеска рецесия, в случай че тя чука на вратата.

" Нормативната база, равнището на научна инфраструктура, човешкия капитал, положението на образованието доста дефинират растежа на стопанската система ", акцентира Радев.

По думите му стопанската система ни е сложена пред редица съществени провокации както във вътрешен, по този начин и в световен проект. Необходими са решения със стратегически небосвод.

" Никоя стопанска система не може да бъде сполучлива, в случай че властта не сътвори нужната удобна среда ", посочи президентът.

Според него е значимо по какъв начин съпоставяме триумфите си с нашите съседи от Централна и Източна Европа, със страни от субсахарския район или с България отпреди десетилетия.

Той е безапелационен, че " единствено вложения в промишлеността могат да подсигуряват резистентен стопански ритъм на развиване ".

" Ниските налози и нископлатената работна ръка към този момент не са фактори, с които можем да привличаме задгранични вложения " , уверен е Радев.

Той означи, че нормално компаниите, които имат достъп до еврофондове, остават вътрешни, а конкурентноспособният бизнес, на който разчитаме за експорт, не се употребява със същите условия.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР