Все още се издирва оръжието, което мъжът открадна от вила

...
Все още се издирва оръжието, което мъжът открадна от вила
Коментари Харесай

Психично болен вдигна на крак в неделя полицията в Стражица

Все още се търси оръжието, което мъжът открадна от вила край града
Въоръжен мъж подвигна на крайник в неделя полицията в Стражица. Той се барикадира в непознат парцел във вилната зона на града през вчерашния ден, а малко по-късно беше арестуван в центъра на града. Пострадали няма. Все още не е открито оръжието, което психологично болният лишава от притежателя му.

Около 16 часа във вилната зона на Стражица поражда спор сред съседи, които се познават от години. Юристът Николай Ангелов, в чиято вила се случва всичко, вади револвер (бел.ред. законно притежаван) на съседа си. Той, обаче, го взима и се барикадира в постройката, оповестява Нова телевизия.

Собственикът на вилата подава сигнал в полицията. Екип от районното ръководство в Стражица се запътва натам и с поддръжката на полицията от Горна Оряховица съумяват навреме да открият причинителя и да го задържат. 54-годишният мъж е психологично болен.

Полицаите го водят в региона на вилата, в която се бе самонастанил, с цел да покаже къде въпреки всичко е хвърлил оръжието.Това обаче не се случи и мъжът беше върнат в сектора в Стражица.

Барикадиралият се твърди, че не го е взимал и не го е крил към вилата, в която се затвори.

От прокуратурата оповестиха, че по случая е стартирано досъдебно произвеждане, осведоми bTV.

Ако се потвърди виновността на 54-годишния мъж, не може да му бъде повдигнато обвиняване, защото е психологично болен. Единственото, което може да бъде направено, е той да бъде въдворен в профилирано лечебно заведение.

Очаква се органите на реда да възобновят издирването на оръжието, което мъжът открадна от вилата край града.

Кметът на Стражица Йордан Цонев опроверга излязлата в началото информация за заложническа рецесия и изясни, че мъжът до момента не е проявявал експанзия.

„ Няма заложническа рецесия. Това са хора, които се познават и са съседи. Имало е сдърпване и проявена експанзия сред двамата съседи от единия от тях. Лицето не е употребило оръжието, то към момента не е открито “, съобщи пред Българска национална телевизия Йордан Цонев.

Според кмета на Стражица спречкването сред двамата е станало за количка с дърва.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР