Все още се чака и друго решение на президента -

...
Все още се чака и друго решение на президента -
Коментари Харесай

Йотова: Радев ще се произнесе за Гешев, след като се запознае с аргументите

Все още се чака и друго решение на президента - да издаде декрет за предварителното премахване на Иван Гешев като основен прокурор. Решението в понеделник взе Висшият правосъден съвет.

В коментар вицепрезидентът Илияна Йотова декларира, че президентът ще издаде указа за освобождението на Гешев, откакто се запознае с всички причини.

Според нея разногласията към институцията и личността на основния прокурор няма да се успокоят, до момента в който не бъде направена цялостната правосъдна промяна.

" Това ще реши само и единствено президентът. Това, което аз мога да ви уверя, е следното – че нито напън, нито страсти ще му повлияят. Трябва да се видят доста съществено причините, които ние през вчерашния ден получихме от Висшия правосъден съвет, да се преценяват от неговия юридически и юридически съвет, с цел да може фактически позицията на президента да бъде задоволително аргументирана, по този начин както прочее тя беше задоволително аргументирана когато назначаваше господин Гешев. Така че дано да изчакаме решението на Конституционния съд. Аз постоянно съм казвала, че би трябвало да има фактическо разделяне на управляващите, само че както виждате и с държанието на господин Гешев тези дни, коства ми се, че става въпрос за една предизвестена конспирация ", съобщи Илияна Йотова.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР