Все още съм жив. Така главата на Римокатолическата църква се

...
Все още съм жив. Така главата на Римокатолическата църква се
Коментари Харесай

Папа Франциск на изписване от болницата: Все още съм жив

" Все още съм жив ". Така главата на Римокатолическата черква се пошегува пред събралите се публицисти на излизане от болничното заведение. " Преди това, папата поздрави управлението и целия медицински екип и медицински личен състав, които бяха с него тези дни ", се споделя в известието. 

След като поговори с някои от събралите се пред болничното заведение хора и представители па медиите, папата седна до водача в бял фиат 500, с който си потегли от болничното заведение.

Изписването на Франциск беше излъчено директно от телевизия " РАИ нюз-24 ".

 

Папа Франциск постъпи в лечебното заведение в сряда с дихателни проблеми и температура, откакто се е почувствал зле след групова визита. Ден по-късно лекарите оповестиха, че 86-годишният папа е с вирусен бронхит, само че лекуването с антибиотици работи и положението му се усъвършенства доста. 

В последно време здравето на папата, който е на 86 години, е нежно, напомня Франс прес. Франциск тази година означи 10 години от избирането си за глава на Римокатолическата черква.

Но и като млад Хорхе Берголио, както е светското име на Франциск, е имал съществени здравни проблеми. На 21-годишна възраст той е бил на прага на гибелта поради плеврит и част от белия му дроб е отхвърлен тогава.

По времето, когато е бил архиепископ на Буенос Айрес Хорхе Берголио, е бил лекуван посредством китайска акупунктура поради болки в гърба. Имал е проблеми и с камъни в жлъчката, а през 2004 година е имал " краткотраен " проблем със сърцето поради леко артериално свиване.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР