Все още съм жив, каза шеговито папа Франциск, запитан как

...
Все още съм жив, каза шеговито папа Франциск, запитан как
Коментари Харесай

Папа Франциск към Макрон: Все още съм жив

" Все още съм жив ", сподели шеговито папа Франциск, запитан по какъв начин е от френския президент Еманюел Макрон, когато през днешния ден одобри на частна визита във Ватикана, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция. Видеозапис, публикуван от Ватикана, сподели двамата преди и след едночасовата среща в папската библиотека.

На фрагментите те изглеждаха другарски настроени и се смееха. " Все още съм жив ", отговори Франциск на италиански, откакто Макрон седна и попита по какъв начин е ситуацията. Малко по-късно папата съобщи " чудесно ", само че не беше ясно дали имаше поради същия въпрос. 84-годишният Франциск беше признат в болница за 11 дни през юли и претърпя интервенция за премахване на част от дебелото черво поради свиване. Това беше първата му хоспитализация, откогато беше определен за папа през 2013 година Макрон, който е на посещаване в Рим, беше признат във Ватикана от Франциск за повторно през мандата си - жест към католиците пет месеца преди президентските избори във Франция, отбелязва Франс прес. Ватикана не разкри какво са обсъждали двамата уединено, само че сподели, че след това Макрон е разговарял с висши ватикански дипломати по разнообразни тематики, в това число климатичните промени, Ливан, Близкия изток, Африка и идното френско председателство на Европейския съюз.

Малко преди аудиенцията президентът съобщи пред кореспонденти, че желае да приказва с папата, с изключение на всичко друго, за справедливото систематизиране на имунизациите против КОВИД-19, ливанската рецесия и миграцията.

Макрон подари на папата необичаен образец от биография от 1585 година на свети Игнаций Лойола, създателя на Йезуитския медал, към който принадлежи Франциск.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР