Все още правителството не е внесло в парламента Националния план

...
Все още правителството не е внесло в парламента Националния план
Коментари Харесай

Джевдет Чакъров: ДПС настоява Планът за възстановяване да бъде предоставен на Народното събрание

Все още държавното управление не е внесло в Народното събрание Националния проект за възобновяване и резистентност. Това съобщи националният представител от Движение за права и свободи доцент доктор Джевдет Чакъров, представен от пресцентъра на Движението.

Той напомни, че по време на състоялото се в пленарната зала по самодейност на Движение за права и свободи чуване на вицепремиера по еврофондовете и министър на финансите Асен Василев зам.-председателят на Движение за права и свободи и на ПГ на Движение за права и свободи Йордан Цонев настоя Планът да бъде възложен от държавното управление на Народното събрание, тъй като все още не може да бъде открит и забелязан на никое място. За същото настояха и депутати от други парламентарни групи, в това число и от ръководещите.

Но по неразбираеми аргументи Планът продължава да не е обществен. Публикувани са само новите планове, включени в него от сегашното държавно управление, акцентира доцент Чакъров.

" Аз Ви апелирам, като ръководител на Народното събрание, да изискате от господин Василев да даде този документ на народните представители. Ако той е систематизиран, има процедура да бъде импортиран в секретното деловодство на Народното събрание, съобщи доцент Джевдет Чакъров. И посочи: " Това е извънредно неотложно, тъй като на процедура по време на чуването на Асен Василев Планът не беше показан в целокупност. Акцентирано беше на планове главно в енергетиката и то най-много на плана за цех за батерийни контейнери. Така и не се разбра дали в Плана са нанесени корекции, съгласно направените от Европейска комисия забележки на версията, импортирана в Европейска комисия от служебното държавно управление през октомври м.г. "

" Представители на държавното управление непрестанно дават разнопосочна информация по отношение на Плана. По време на чуването тук Асен Василев безапелационно заяви, че до 15 март Европейска комисия ще утвърди Плана. Няколко дни по-късно от известие на Европейска комисия стана ясно, че срокът за утвърждение се удължава с още един месец. Въпреки изказването на премиера Петков, че е получил съвет от госпожа Урсула фон дер Лайен да " туитне ", че в това няма нищо тревожно и че разглеждането на Плана " върви в период ", надали има някой у нас, който да не знае, че Планът на България е отвън всевъзможни периоди ", съобщи още доцент Чакъров.

Ние сме единствената страна, която не получава средства по Плана, до момента в който останалите страни от Европейски Съюз към този момент получават средства и извършват планове, напомни още той.

" В медиите излизат информации само за плана за цех за батерийни контейнери. От тях научаваме, че държавното управление незабавно придвижва плана за батерийните контейнери, още преди да е утвърден Планът. Съвсем целесъобразно пораждат подозрения, че по този план се работи по този начин скоростно, тъй като е обвързван с съответни стопански ползи. В българския План единствено този план ли е включен? ", попита националният представител от Движение за права и свободи.

Настояваме, господин ръководител, да изискате от вицепремера Василев Планът да бъде възложен на Народното събрание, безапелационен бе доцент Джевдет Чакъров.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР