Все още официална покана за разговори с ГЕРБ-СДС от Има

...
Все още официална покана за разговори с ГЕРБ-СДС от Има
Коментари Харесай

Станислав Балабанов: Парламентът продължава да е заложник на ината на ПП/ДБ

Все още публична покана за диалози с ГЕРБ-СДС от „ ИТН ” не са получили. Това съобщи в ефира на „ Събуди се ” депутатът от Има Такъв Народ Станислав Балабанов. Той добави, че чака това да стане по формален ред.

Народният представител разяснява и какви са упованията на Има Такъв Народ от сходна среща: „ Очакваме действителните цели и политики да бъдат сложени най-сетне на масата, тъй като първата среща, която организирахме с госпожа Габриел, беше една естествена, диалогична среща в тона на парламентарните диалози сред партиите ”.

Балабанов акцентира, че целите, показани от първите в Народното събрание, са положителни, само че им били показани по-общо. Очакванията на Има Такъв Народ са диалози в елементи да бъдат осъществени в най-скоро време.

„ Парламентът продължава да е пленник на ината на втория ”. Така депутатът разяснява забавените срещи сред ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС.

По думите на Станислав Балабанов Кирил Петков няма право да бави процедурата, тъй като е изгубил изборите.

Народният представител изясни при какви условия „ ИТН ” ще е изрично в съпротива. „ Ако първите две политически сили най-после реализиран единодушие и забележим един рисков финансов министър в лицето на Асен Василев, който срина финансовото положение на страната, единствено и единствено да бъде в един предстоящ кабинет на ГЕРБ ”, сподели Балабанов. По думите му диалози за имена с партията на Бойко Борисов не са водени.

Депутатът съобщи, че „ Има Такъв Народ не отива на диалози с концепцията да се натиска за властта ”. „ Все още до нас не са стигнали съответни оферти или хрумвания ние да излъчваме министри или да вкарваме министри в един подобен проектокабинет ”, добави той. Ако обаче се стигнело до действителни оферти, от Има Такъв Народ щели да ги обсъдят, с цел да може страната да тръгне в избрана посока. Хипотезата, при която не се образува постоянен кабинет с първия мандат, обрича концепцията за втори подобен, счита Балабанов.

Според Балабанов Мария Габриел е „ сносно признато е Европа име ”. Той твърди, че моделът „ ГЕРБ ” е бил надграден в последните години от „ Продължаваме Промяната ” и акцентира, че вижда позитивна смяна в дейностите на първите.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР