Все още нямаме приета бизнес програма на ДКК за 2022

...
Все още нямаме приета бизнес програма на ДКК за 2022
Коментари Харесай

Богданов: По непрозрачни поръчки за ремонт на язовири са изхарчени близо 600 милиона лв.

Все още нямаме призната бизнес стратегия на ДКК за 2022 година, камо ли за 2023 година


Това съобщи министърът на стопанската система и промишлеността Богдан Богданов, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Богданов заяви, че над 90% от представителите на ДКК сдруженията са били заменени и с политически представители в интервала октомври 2022 година – февруари 2023 година, като акцентира, че това е станало по време на служебното държавно управление.

Министърът на стопанската система добави, че близо 600 млн. лева са изхарчени за ремонт на язовири, като огромна част от публичните поръчки за били възлагани по непрогледен метод и са с установени съществени проблеми, които са документирани. Разходвани за разнообразни от тази активност са към 39 млн. лева Преди 4 година са закупени и два военни дрона за 6,5 млн. лева, които още не сме получили.

" Целта на днешната конференция е да представим оздравителната стратегия за развиване на обществените предприятия ", изясни Богданов и уточни, че още с встъпването си в служба е декларирал, че негов приоритет е да се направи цялостен разбор на обществените предприятия към Министерството на стопанската система и промишлеността и на база на този разбор да се стигне до ясни изводи какви биха били последващите стъпки.

Той означи, че сдружението ДКК ръководи капитал от над 3 милиарда лева, или най-малко към последните данни, с които разполагат от Министерството все още, защото сдружението няма признат и оповестен доклад за 2021 година

Икономическият министър уточни, че са се сблъскали с неналичието на бизнес стратегии. " Всяко едно сдружение следва на има доста ясна стратегия и цели, които си слага ", посочи той и заяви, че все още от 11 дейни сдружения под шапката на ДКК, 6 от тях, в това число и ДКК, нямат утвърдена и съгласувана стратегия за 2022 година

" Дружествата под шапката на ДКК следва да разгласяват своята бизнес стратегия за интервал от 3 година ", сподели още Богданов и акцентира, че за предишния интервал 2018 – 2020 година е била показана през септември месец 2021 година, или 9 месеца след приключването на тази стратегия.

Богданов заяви, че още нямаме призната стратегия на ДКК за 2022 година, камо ли за 2023 година

" Възнагражденията ще бъдат понижени доста както за представителите на бордовете, по този начин и на изпълнителните шефове ", разгласи министърът на стопанската система.

Очаквайте детайлности. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР