Все още нямаме постигната договорка с БАН относно бъдещето на

...
Все още нямаме постигната договорка с БАН относно бъдещето на
Коментари Харесай

Все още без договорка между НИМХ и БАН

Все още нямаме реализирана сделка с Българска академия на науките по отношение на бъдещето на Национален институт по метеорология и хидрология. Това сподели шефът на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) проф. Христомир Брънзов по отношение на изтичащия на следващия ден период, който министър председателят Бойко Борисов даде на Национален институт по метеорология и хидрология и Българска академия на науките да се договорят.
„ Всеки си стои на неговата позиция. Иначе институтът би трябвало да излезе от Българска академия на науките със съответните си причини. На Българска академия на науките причините са, че не би трябвало ", добави той пред " Фокус ".
На 16 и 17 август са извършени срещи с управлението на Българска академия на науките, само че не е реализиран консенсус.
" На 16 имаше среща в Национален институт по метеорология и хидрология с управлението на академията да показа достоверно нещата, както ги вижда, защото имаше подозрения от тяхна страна, че хората нямат цялата информация и са манипулирани. На 17 имаше среща в Българска академия на науките сред управлението му и това на Национален институт по метеорология и хидрология. Там ние бяхме подготвили серия от стъпки и дейности, свързани с излизането на Национален институт по метеорология и хидрология от Българска академия на науките. Те не ги разгледаха и още веднъж направиха предложение институтът да остане в Българска академия на науките като финансирането му ще бъде на обособен ред, който не стана ясно кой ще дефинира – явно отново управлението на Българска академия на науките. Това е нещо, което не ни устройва. Дали ще го дефинира общото заседание или управлението на Българска академия на науките, това са хора, които изрично не познават активността на института в елементи, с цел да могат да дефинират какво е належащо на института “, съобщи още Брънзов.
„ Тази година го потвърдиха – 4 месеца твърдяха, че има задоволително предоставени средства. После споделиха „ да, правилно, няма задоволително средства, само че аргументите са, че в Българска академия на науките няма средства “. После започнаха да вършат разбор какво би трябвало да се прави, с цел да има средства, тъй че тази промяна на позициите демонстрира, че те не са наясно какво е належащо на Национален институт по метеорология и хидрология, с цел да работи освен като научно проучвателен институт, а и като Националната хидро-метеорологична работа на България “, сподели още той.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР