Все още нямаме покана за среща с ГЕРБ-СДС. Ако ни

...
Все още нямаме покана за среща с ГЕРБ-СДС. Ако ни
Коментари Харесай

Йорданов: Правителство с финансов министър Асен Василев го очаква прекрасна опозиция в наше лице

" Все още нямаме покана за среща с ГЕРБ-СДС. Ако ни отравят покана, ще отидем, тъй като това ни е работата. Но тези паралелни договаряния би трябвало да приключат и от ГЕРБ да решат какво желаят да вършат. Достатъчно срещи организираха с всички. Да се ориентира и да си избере с кого би могла да се опита да образува държавно управление ".

Това съобщи пред БНР Тошко Йорданов, ръководител на ПГ на " ИТН ".

 

" Ако множеството политически представители си махнат егото, проблемите пред страната са си изцяло действителни и практичният метод е постоянно определено държавно управление с задоволително огромна парламентарна поддръжка, което би могло да се опита да взема решение проблемите пред страната. Нови избори ще доведат до същото, с някакви дребни разлики, което значи, че задачката ще бъде същата, но след 3 месеца финансовото положение на страната и на всички българи ще бъде още по-лошо. Мерките, които би трябвало да се вземат след 3 месеца, ще бъдат по-тежки, в сравнение с, в случай че се вземат в този момент. Практичният подход е да има държавно управление. Това е по-добрият вид ", разяснява Йорданов.

 

Според него, ако възможното постоянно държавно управление е " с популистки и левичарски уклон ", по-добре е да няма такова и " да потъваме по бавния метод, в сравнение с да цамбурнем още по-надълбоко ":

" В каква икономическа посока ще се тласне страната през бъдещия Бюджет. Там е разковничето. Правителство не може да бъде събрано - от колкото и празненство да е, без да е ясно какво ще се прави с бюджета и какви ограничения ще се вземат, тъй като растежът на цените ще продължи, обедняването ще продължи и недоволството ще ескалира ".

Йорданов беше безапелационен, че ако ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ създадат държавно управление, в което Асен Василев е финансов министър, " ги чака прелестна съпротива " в лицето на Има Такъв Народ.

 

По думите на Тошко Йорданов трябва да се децентрализира прокуратурата, с цел да няма основният прокурор тази власт, която има в този момент.

" Лъжа е, че основният прокурор може да се смени елементарно. По-добре е това да мине през конституционна промяна, а за това би трябвало 2/3 болшинство в Народното събрание. Бройте ги кои са и по какъв начин ще се получи това. Нищо чудно това да е следващата димка и когато мине и замине - основният прокурор да си остане същият ".

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР