Все още нямаме подкрепа от 121 гласа за съставяне на

...
Все още нямаме подкрепа от 121 гласа за съставяне на
Коментари Харесай

Асен Василев: Все още нямаме подкрепа от 121 гласа

Все още нямаме поддръжка от 121 гласа за сформиране на държавно управление. Това съобщи пред публицисти претендентът за министър-председател и сегашен вицепремиер и министър на финансите в оставка Асен Василев, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Василев още веднъж удостовери, че в случай че няма 121 гласа в Народното събрание няма да бъде импортиран проектокабинетът.

Кирил Петков ще бъде част от проектокабинета, Асен Василев обаче не посочи какъв пост ще заема в него министър председателят в оставка. Той посочи, че ще разяснява и неговия пост, и това кой ще бъде министър на вътрешните работи, едвам когато бъдат събрани нужните гласове.

„ Честно казано сега не престават диалози сред парламентарната групи и депутати, тъй че би трябвало с тях да се чуя, с цел да кажа, само че нямаме някакъв значителен прогрес ”, уточни Василев във връзка с това дали има още депутати, които биха подкрепили кабинет отпред с него.

„ Ние сме длъжни да пробваме до дъно ”, безапелационен е той. Василев добави, че оттова нататък всеки един народен представител има глава на раменете и съвест и би трябвало да реши дали желае да поддържа програмата, която е показана. Според него управническата стратегия е много съответна — „ с ясни периоди, с ясни задължения, с доста ударна правосъдна промяна първоначално, която би помогнала да се решат огромна част от проблемите ”.

Той акцентира, че точно по тази причина " Продължаваме промяната " търсят най-голяма поддръжка.

„ Ние сме говорили с Българската социалистическа партия и с господин Христо Иванов, както и с сътрудниците от „ ИТН ”, които се отделиха от парламентарната група, че сега, в който имаме поддръжка от 121 депутати, те ще имат подготвеност да приказваме за конструкция и състав на кабинет ”, съобщи Василев. Според него обаче това е неправилен диалог, в случай че няма поддръжка, която да подсигурява, че ще бъде формирано държавно управление. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР