Все още нямаме кандидат за премиер. Това заяви председателят на

...
Все още нямаме кандидат за премиер. Това заяви председателят на
Коментари Харесай

Нинова: Най-трудно ще e да съберем отново ИТН и ПП на масата за преговори

Все още нямаме претендент за министър председател. Това съобщи ръководителят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова след диалозите с президента, които бяха предхождани от връчването на левицата на третия мандат за сформиране на държавно управление.

Нинова остава на твърдата позиция, че в случай че се стигне до съответни фигури за предстоящ кабинет, "Продължаваме смяната " като най-голяма мощ би трябвало да посочат какъв да е министър-председател.

"Първото, което ще създадем е да сложим на масата програмата, която изработихме преди две седмици. Първо ще поканим Политическа партия, тъй като тя е сплотяващото сред трите партии, само че е и опция за възобновяване на връзките ни с досегашните сътрудници в държавното управление ", разяснява водачът на Българска социалистическа партия, представена от

За нея най-голямото предизвикателство ще бъде намирането на общ език не с "Демократична България, а с Има Такъв Народ. "Досега с Демократична България работихме добре и постоянно сме намирали общ език макар идейните ни разлики. Не мисля, че и в този момент ще бъде по-различно. Трудното е да се откри сечението и положителния звук сред Има Такъв Народ и Политическа партия ", уточни Нинова.

Тя съобщи, че диалозите ще стартират още на следващия ден. "Разбираме, че сега върху нас пада голяма отговорност и ще подходим рационално и диалогично с една цел - да подсигуряваме сигурност на страната и успокоение на хората. За нас обществената политика остава приоритет, желаеме да останем такива и в договарянията и в бъдещо държавно управление ", обясниха от Българска социалистическа партия. По въпросът за експертен или политически кабинет, Корнелия Нинова сподели: "Намираме се в тежки рецесии и считаме, че би трябвало да се носи ясна политическа отговорност - в този момент ни трябват държавници и водачи, които да се изправят и да поемат отговорността. Другото би означавало скриване зад експертен кабинет. "

Партиите, с които Българска социалистическа партия няма да беседват са Движение за права и свободи, ГЕРБ и "Възраждане ".

Корнелия Нинова беше безапелационна, че партията й няма да бави ненужно мандата. "Ако не се гласоподава кабинет ще отидем на избори и хората ще решат какво би трябвало да се случи. Няма да бавим връщането на мандата в случай че забележим, че няма да реализираме договореност. Ако забележим и дребни знаци, че можем да реализираме единодушие, тогава ще си отделим и повече време ", изясни тя.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР