Все още нямам отговор нито от Министерството на енергетиката, нито

...
Все още нямам отговор нито от Министерството на енергетиката, нито
Коментари Харесай

По 50 лева обезщетение за останалите без ток за 30 часа, поиска омбудсманът

Все още нямам отговор нито от Министерството на енергетиката, нито от КЕВР, само че аз имам своя отговор за какво се случи по този начин. Самите енергоразпределителни сдружения не са поддържали тези сервитутни зони, не са окастряли дърветата. Хората разясниха, че от години следили, че жиците и кабелите са остарели. Стълбовете са проядени. Това е обвързване на енергоразпределителните сдружения. Това разяснява в bTV oмбудсманът проф. Диана Ковачева, съобщи Пловдив 24.

Тя уточни, че енергоразпределителните сдружения се базират на своите условия и на форсмажор. Според нея има " съпричиняване “, защото те не са употребявали своите отговорности.

Проф. Ковачева съобщи, че институциите би трябвало да създадат инспекция и да се произнесат, с цел да може хората да получат компенсации.

Омбудсманът уточни, че при прекъсване до 30 часа на тока компенсацията е 50 лв., а по-късно на всеки 12 часа по 20 лв..

" Аз не мисля, че това е изключително огромна сума, с цел да обезщети прекарванията на тези хора “, разяснява Ковачева.

" Когато спре токът, стопират помпите, стопира топлото, стопира газта. Всичко. Тези хора пет дни са живели като в Средновековието, без никакви условия. Пет дни са студували, а в този момент би трябвало да вървят да се разправят с ЕРП-тата. Не считам, че би трябвало да е по този начин. Хората би трябвало да бъдат обезщетявани със идващите сметки, без да бъдат сезирани. Явно няма да стане по този начин. Съветвам хората документално да предявят всички вреди, които са понесли. Някои са изгубили даже зимнината си и това за тях е същинска драма “, разяснява още тя.

" Смятам, че това е един добър урок, който би трябвало да се даде на монополите, с цел да си извършват отговорностите и да не разчитат на монополното си състояние. Затова, че човек няма къде да отиде другаде “, уточни омбудсманът.

" Има един човек, който се свърза с мен и безусловно плачеше, тъй като три пъти му е изгорен хладилникът “, сподели проф. Ковачева.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР