Все още няма яснота дали областният управител на Варна Марио

...
Все още няма яснота дали областният управител на Варна Марио
Коментари Харесай

Областният управител с коментар относно решението Варна да прехвърли акциите си в Пловдивския панаир

Все още няма изясненост дали регионалният шеф на Варна Марио Смърков ще върне за преразглеждане решението на локалния парламент да трансферира акциите на Община Варна в Международен панаир Пловдив на дружество  " Пълдин туринвест ".

" Сега няма да разясня тази тематика! Това е административен акт, който ще подхваща в законноустановения срок, откакто се срещна с решението на Общинския съвет. Към момента аз публично не съм осведомен с него ".

Това разяснява за Varna24.bg регионалният шеф Марио Смърков.

Както медията ни заяви, по време на последното си съвещание, варненският общински съвет даде единодушието си за прекачване на акциите, които община Варна има в " Международен панаир Пловдив ", на сдружението " Пълдин туринвест ". Решението беше взето след полемика с 28 гласа " за “, 15 – " срещу “ и 5 – " въздържал се “.

Гласувано бе Община Варна да стане акционер в " Пълдин туринвест ", като апортира в пловдивското сдружение 16 314 400 броя елементарни поименни безналични акции, с номинал на всяка една от по 1 лев, от капитала " Международен панаир Пловдив ".

Съветниците упълномощиха кмета на Варна да предприеме и извърши всички нужни в действителност и правни дейности по осъществяването на решението.

В същото време депутатът от ГЕРБ-Варна, юрист Бранимир Балачев, разяснява, че Специализираната прокуратура отхвърля да образува досъдебно произвеждане против кмета на Варна във връзка подозрения за нарушаване, обвързвано с решение на Общински съвет -Варна за подписване на контракт с Министерството на стопанската система за прекачване на собствеността на 16 314 400 броя поименни акции от капитала на " Международен панаир Пловдив ".

Мотивът е липса на осъществено закононарушение по член 282, ал.1 от Наказателен кодекс или различен текст от Наказателен кодекс, обуславящ подготвеност на СП, от кмета на Община Варна.

Той разяснява, че Община Варна няма интерес да върне акциите на Министерството на стопанска система, а да ги апортира от " Международен панаир Пловдив " в по-печелившото търговско сдружение " Пълдин туринвест ", каквото е последното решение на локалния парламент.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР