Все още няма ясен отговор на въпроса дали производителите на

...
Все още няма ясен отговор на въпроса дали производителите на
Коментари Харесай

ЕМА: Все още не е ясно дали е необходима специфична за Омикрон ваксина

Все още няма явен отговор на въпроса дали производителите на ваксини ще би трябвало да приспособяват своите медикаменти против COVID-19, с цел да противодействат на бързо разпространяващия се вид " Омикрон ". Това съобщи ръководителят на Европейската организация по медикаментите Емер Кук.

Силно мутиралият вид, който към този момент се среща в десетки страни, наподобява е по-заразен от предходните варианти и провокира нови талази от инфекции в международен мащаб.

Ръководителят на Европейската организация по медикаментите обаче съобщи, че е прекомерно рано да се каже дали е нужна характерна за " Омикрон " ваксина.

" Все още няма отговор на въпроса дали ще се нуждаем от адаптивна ваксина с друг състав, с цел да се оправим с този " Омикрон " или с други разновидности ", сподели Емер Кук.

" Трябва да забележим повече данни за въздействието на разновидността върху успеваемостта на утвърдените ваксини, както и да съберем спомагателни доказателства ", заяви тя, представена от БГНЕС.

Това включва актуалната успеваемост на имунизациите за попречване на леки и тежки болести, както и на хоспитализация и гибел, добави Кук.

Тя означи, че с пет ваксини и шест медикаменти за лекуване на COVID-19 " сме в доста по-силна позиция от предходната година ".

" Разполагаме с доста повече принадлежности ", сподели Кук.

Точно преди година Европейският съюз позволи потреблението на първата от петте ваксини за COVID-19, които към този момент са налични в блока на 27-те страни, дружно с няколко типа лекуване.В понеделник Европейската комисия позволи имунизацията, създадена от американската компания " Новавакс ", като пета публична ваксина, часове откакто ЕМА даде позволение.

Длъжностните лица се надяват, че имунизацията, направена по по-конвенционална технология от останалите, ще помогне да се убедят колебаещите се по отношение на имунизирането да се включат.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР