Все още няма точни данни за Омикрон - новия вариант

...
Все още няма точни данни за Омикрон - новия вариант
Коментари Харесай

Фаучи: Вероятно новият вариант на коронавируса не е по-опасен


Все още няма точни данни за Омикрон - новия вид на ковид, който бе регистриран за първи път в Африка. Според американския специалист Антъни Фаучи обаче, първите информации приказват за това, че Омикрон не води до по-тежко протичане на COVID-19. " В Южна Африка новият вид се популяризира бързо ", сподели пред CNN основният консултант на президента Джо Байдън по въпросите на пандемията. По думите му, там хората се заразяват най-вече с новия вид на вируса. От това, което е известно досега обаче, може да се допусна, че Омикрон не провокира изключително тежки форми на COVID-19.

" Трябва да сме доста деликатни "

" Засега сигналите са обнадеждаващи ", сподели Фаучи. Но съгласно него към момента е доста рано, с цел да се вършат заключителни прогнози. " Ние би трябвало да сме в действителност деликатни ", акцентира той. Провеждани сега лабораторни проучвания би трябвало скоро да дадат финален отговор на въпроса дали съществуващите ваксини обезпечават по-ниска отбрана против новия вид на ковид и дали той провокира затруднения при протичането на заболяването. По данни на американските здравни управляващи, Омикрон се популяризира бързо из цялата страна. Затова още през предходната седмица Съединени американски щати наложи ограничавания за пътувания до Южна Африка и седем други африкански страни. При новия вид на ковид се виждат над 30 разновидности на шиповия протеин. Поради това специалистите се притесняват, че той е по-заразен. Новият вид бе открит в края на ноември от учени в Южна Африка. Оттогава насам той се популяризира във от ден на ден страни, в това число и в Германия.

Случаите в Дания фрапантно набъбнаха



В Дания в неделя броят на доказаните инфекции с новия вид на ковид е достигнал 183, по данни на датските управляващи. Така броят на инфекциите в границите на 48 часа е повишен минимум тройно, а това е " притеснително ". В петък записаните случаи на болести са били едвам 18, само че е имало и 42 съмнения за инфекции. Дания е измежду водещите страни в Европа по секвенциране на коронавирусните разновидности. Поради това страната относително постоянно съумява да откри съответния вид на вируса при инфекциите. Световната здравна организация заяви в края на предходната седмица, че до момента не е регистриран смъртен случай, обвързван с новия вид на ковид Омикрон. Южноафриканските обаче акцентират, че е повишен броят на хоспитализациите на дребни деца, инфектирани с ковид. Те предизвестяват още, че рискът от повторна болест е огромен - както при имунизирани, по този начин и при оздравели.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР