Все още няма следа от алпиниста Боян Петров, изчезнал на

...
Все още няма следа от алпиниста Боян Петров, изчезнал на
Коментари Харесай

Провалена акция! Двата спасителни хеликоптера приготвени за алпиниста Боян Петров, не успяха да излетят! Няма връзка и с наземния спасителен екип!

Все още няма диря от алпиниста Боян Петров, липсващ на връх Шишапангма. Спасителната акция с два хеликоптера се провали. Заради административни спънки те не съумяха да излетят, съобщи Нова.

Няма връзка и с наземния избавителен екип, който катери върха в търсене на Боян Петров. “Още нямаме позволение от китайското държавно управление, само че процедурата е във финалния си стадий и до вечерта ще го получим. Планираме да летим на следващия ден в 6 часа сутринта”, капитан Сидарта Гюрюнг от “Симрик Еър”.

“Хеликоптерите са два с трима пилоти. Те са изкючително готови, имат опит и могат да летят над 7000 метра. Нужни са 4 часа, с цел да стигнат до лагер 2. Единият хеликоптер зарежда с гориво другия. В единия хеликоптер е един от най-опитните шерпи. Той е катерил върха и по двата маршрута и ги познава в елементи. Той ще направлява пилота”,уточни уредникът на издирвателната акция Мохан Ламсал.

Днес за първи път от началото на акцията времето стартира да се усъвършенства.

“Има два маршрута до лагер 3, където нашите шерпи откриха палатката му. Единият назоваваме естествения, тъй като е по-лек. Другият е по-тежкият. Но за жалост не знаем по кой от двата е тръгнал Боян”, добави Ламсал.

А съгласно алпинисти и специалисти обаче всяка минута към този момент е значима. Според Любомир Попйорданов, планинар и другар на Боян, акцията по спасяването е почнала доста късно. Също по този начин по думите му е сюрпризиран, че не си е взел телеофна.
loading... #SC_TBlock_381491 a { font-family: Roboto!important; }
Източник: 7dnisofia.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР