Все още няма открит случай на Омикрон у нас. 100%

...
Все още няма открит случай на Омикрон у нас. 100%
Коментари Харесай

100% от пробите на COVID-19 у нас все още са Делта


Все още няма открит случай на Омикрон у нас. 100% от пробите, изследвани в Националния център по заразни и паразитни заболявания, са с Делта, демонстрират последните данни, оповестени на интернет страницата на центъра.

Изследвани са 515 клинични проби, които обаче са взети в интервала 02-18 ноември. Те са изпратени от 51 разнообразни лечебни от 23 области на страната.

Както към този момент съобщихме, сега у нас се прави огромно секвениране, с цел да се откри дали към този момент има инфектирани с новия вид на ковид. Резултатите се чакат до седмица.

„ Секвенираме 10% от пробите за седмица, това са към 800 проби. Ако се открие нещо, ще е 2-3 седмици обратно. Този развой изисква време, до момента в който лабораториите изпратят пробите и те да се обработят “, това съобщи в тв изявление проф. Ива Христова, шеф на Националния център по заразни и паразитни заболявания.



От изследваните 515 проби, 48 са взети в лечебни заведения в Пловдивска област. При 9 от тях е открит класическият Делта вид (B.1.617.2), а останалите са подварианти.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР