Все още няма официална информация от президента Румен Радев относно

...
Все още няма официална информация от президента Румен Радев относно
Коментари Харесай

Вътрешният министър:  Радев ще вземе решение за Тодоров, без да има предвид всички случаи

Все още няма публична информация от президента Румен Радев по отношение на оставката на основния секретар на Министерство на вътрешните работи Петър Тодоров. Това съобщи по време на брифинг министърът на вътрешните работи Калин Стоянов. Той участва на откриването на плоча в памет на убитите, от рейс с мигранти в Бургас. 
Прочетете още
„ Все още нямаме формален отговор от страна на Радев. От позицията, която видях през вчерашния ден от Президентството, оставам с убеждението, че той ще реши, без да вземе под внимание всички случаи, които съответно съм изброил в стимулираното искане до него. Става въпрос за случаи, при които има позволени голям брой пропуски от страна на професионалното управление, вследствие на което са нарушени координацията, контролът и организацията на всички служби. Това са пропуски, които, в случай че не бяха позволени, може би през днешния ден нямаше да сме тук поради починалите служители на реда, килърът на Димитър от Цалапица щеше да е там, където му е мястото, а убитият психолог от София щеше да е жив ”, сподели още той. Стоянов отхвърли да разяснява има ли прогрес по следствието на убийството на Алексей Петров.

На въпрос нужна ли е била толкоз сериозна защита за мача между „ Левски ” и „ Айнтрахт ”, министърът сподели следното:

„ Абсолютно навременна и съответна защита от страна на Министерство на вътрешните работи. Вчера имаше няколко всеобщи мероприятия. Имаше информация, че е допустимо да зародят стълкновения сред двете агитки и по тази причина се презастраховахме ”.

Министерство на вътрешните работи е осведомено с връщането на предприемача Васил Божков у нас и ще си извърши отговорностите по закон. Той ще бъде посрещнат, наведен при прокурор, където ще му бъдат повдигнати обвинявания и ще бъде арестуван, сподели още Стоянов.

 „ Днес отдаваме респект на двама доблестни чиновници на Министерство на вътрешните работи, които изгубиха живота си, до момента в който изпълняваха служебните си отговорности. 2022 година е най-трагична и мрачна в историята на вътрешното министерство. Грешки има и то от доста хора. Неправилна връзка и организация на активността на всички ангажирани структури в битката с незаконната миграция. Ситуацията и все още е извънредно динамична. Само за последното денонощие имаме към 800 противозаконни опита за прекосяване на българката граница. В страната са арестувани 80 бежанци. Правим всичко, което зависи от нас. Има доста командировани чиновници. Опитвам да направя смяна ”, изясни Стоянов.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР