Все още няма обобщена информация в ЦИК в кои секции

...
Все още няма обобщена информация в ЦИК в кои секции
Коментари Харесай

ЦИК: Само членовете на СИК могат да бъдат дописвани в списъците, ако не са в тях

Все още няма систематизирана информация в ЦИК в кои секции има закъснения с отварянето, попълнени ли са съставите на комисиите.
Прочетете още
Секционните изборни комисии не би трябвало да позволяват да гласоподават лица, които не са включени в изборните описи и да ги дописват в тях. Това изясни представителят Росица Матева:

" За тези избори е изключително значимо условието са уседналост, тъй че гласоподавател, който се е явил в секцията, само че не е включен в изборния лист, не може да бъде дописван. Много малко са изключенията на тези категории лица. Това са точно членовете на секционните изборни комисии, които примерно са служебно заети, или защитата на секцията, само че в други случаи, изключително в случай че лицето е включено в по този начин наречения " забранителен лист ", той може да бъде дописан, единствено в случай че показа уверение от общинската администрация, че основанието, заради което е включен в " забранителния лист ", е отпаднало, съобщи БНР.

Избирателите, които желаеха да гласоподават по сегашен адрес, трябваше да подадат заявление да бъдат включени в листата до 14 октомври. Ако гласоподавател не е включен в листата, той не трябва да бъде допускан да гласоподава, тъй като в противоположен случай ще гласоподава в нарушаване на изборните правила ".
 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР