Все още няма насоки за това как ще се извършват

...
Все още няма насоки за това как ще се извършват
Коментари Харесай

Още не е ясно как ще проверяват сертификатите на починалите

Все още няма насоки за това по какъв начин ще се правят инспекциите за подправени документи на всеки умрял от COVID-19, съобщи бТВ.

Медицински експерти споделят, че е мъчно да се потвърди дали човек не е построил имунитет или просто не е ваксиниран.

С един път публикуван зелен документ индивидът, на чието име е, става публично регистриран в системата като имунизиран против COVID-19.

По думите на медицински експерти е мъчно да се потвърди дали пациент с ковид с документ за имунизация не е построил имунитет или въобще не е ваксиниран.

„ Ако зачестят прекомерно доста хора – приети в болница с тежко общо положение или умряли със документи от един и същи доктор или имунизационен кабинет, това несъмнено би трябвало да буди съмнение, че или там се основават подправени документи или не се съхраняват вярно имунизациите и те стават неефективни “, съобщи епидемиологът доктор Христиана Бацелова.

По думите на юриста по наказателно право Силвия Петкова неналичието на антитела може да бъде индиректно доказателство за инспекция.

„ По начало Министерството на здравеопазването поддържа регистъра, в който се съдържа информация по отношение на това кой е имунизираният човек, лекарят, който го е ваксинирал, типът на имунизацията, времето на слагане на имунизацията “, сподели юрист Петкова.

От Министерство на вътрешните работи споделиха, че " извършват законовите си отговорности ", а от Министерството на здравеопазването дадоха отговор, че ще спомагат на полицията при инспекциите в границите на своите компетентности.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР