Все още няма мандат за преговори между ЕП, Европейския съвет

...
Все още няма мандат за преговори между ЕП, Европейския съвет
Коментари Харесай

Европейският парламент отложи за юли гласуването на пакет Мобилност

Все още няма мандат за договаряния сред Екологичен потенциал, Европейския съвет и Европейска комисия по отношение на така наречен пакет " Мобилност " ( " Европа в придвижване " ) от страна на Европейския парламент. Даването на подобен мандат предложи Комисията по превоз към Европейския парламент. Гласуване по тематиката ще има в пленарна зала през юли.
Според признатите през днешния ден (14 юни) решения в границите на идната пленарна сесия трите отчета във връзка с използването на разпоредбите на Директивата за командироване във връзка с интернационалния превоз, времето за ръководство и отмора и разпоредбите във връзка с упражняването на специалността авто транспортьор и каботажа ще бъдат сложени на гласоподаване в пленарна зала. При това състояние се дава опция в границите на период до идващото пленарно съвещание в текстовете да бъдат внасяни спомагателни промени.
Българските евродепутати твърдят, че в рамките процедурата по внасяне на промените и при гласуването в пленарна зала като български представители в Екологичен потенциал ще продължим да отстояваме основните позиции, образувани от настояванията на българските превозвачи и синдикати, а точно:
- опазване изключването на интернационалните водачи от Директивата за командировани работници;
- отпадане на препоръчаната възбрана за прилагане на почивката в кабината и въвеждане на реален временен интервал във връзка с препоръчаната опция за почивки на сертифицирани паркинги;
- опазване на опцията интернационалните водачи сами да избират къде да почиват, без да бъдат задължавани в избора си;
- реализиране на гаранции, че предлагането на всеки три седмици транспортното средство да има най-малко едно натоварване или едно разтоварване в страната членка на регистрация няма да се ползва за интернационалните транспорти, а ще се отнася единствено като мярка за битка с компаниите " пощенски кутии " ;
- удължение периода на влизане в действие на задължението за въвеждането на интелигентните тахографи;
" Допълнителен приоритет за българските представители в Екологичен потенциал ще бъде постигането на д остатъчно дълъг гратисен интервал за използването на препоръчаните мерк и, за с цел да се облекчи акомодацията и административната тежест на сектора. Безпокойствието ни от резултата от днешното гласоподаване е обвързвано с образуваното болшинство в Европейския парламент, което нееднозначно демонстрира съотношението на силите ", споделят евродепутатите ни.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР