Все още няма категорични научни доказателства, че е необходима бустерна

...
Все още няма категорични научни доказателства, че е необходима бустерна
Коментари Харесай

СЗО: Засега не е доказано, че здрави хора имат нужда от бустерна доза срещу КОВИД

Все още няма безапелационни научни доказателства, че е нужна бустерна имунизация против COVID-19 за здрави хора. Това съобщи на брифинг старшият откривател в региона на опазването на здравето в Световната здравна организация (СЗО) Сумия Сваминатан, съобщи Reuters.

" Няма научни доказателства, че имунизирани здрави възрастни и здрави деца се нуждаят от подсилващи дози ", споделя тя.
СЗО предложи две нови медикаменти за лекуване на COVID-19
Експертната група на Световната здравна организация (СЗО) предложи потреблението на две нови медикаменти за лекуване на пациенти с COVID-1...
Прочети повече
Сваминатан съобщи, че разпределението на подсилващите дози за популацията ще бъде разисквано тази седмица по време на изключителна среща на експертната група на СЗО по имунизациите. Идеята на срещата е да бъде разисквано какви следва да са националните тактики за имунизация против КОВИД. Гледната точка на СЗО е, че преди всичко би трябвало да бъдат защитавани уязвими хора.

Същевременно генералният шеф на СЗО Тедрос Гебрейесус съобщи, че след разпространяването на разновидността Омикрон може да се появят нови разновидности на COVID-19.

" Тази пандемия надалеч не е завършила и в изискванията на бързото разпространяване на Oмикрон по света евентуално ще се появят още нови разновидности ", сподели Гебрейесус.

Ръководителят на СЗО съобщи, че е извънредно значимо да се следи и прави оценка обстановката с новите разновидности на ковид, съобщи БГНЕС. Гебрейесус също по този начин акцентира, че макар че Омикрон може да не е толкоз тежък, колкото предшестващите го варианти, схващането, че това е леко заболяване, е неправилно. Той уточни, че Oмикрон също води до хоспитализации и смъртни случаи.
Представителят на СЗО в България: Трудно ще изкореним COVID-19, би трябвало ново потомство ваксини
Това, което се случва в България е същинска покруса. Не трябваше да позволите толкоз доста хора да изгубят живота си. Това сподели предс...
Прочети повече
Още от ИНТЕРЕСНО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР