Все още няма категорична версия за катастрофата на магистрала Струма,

...
Все още няма категорична версия за катастрофата на магистрала Струма,
Коментари Харесай

В Северна Македония се води паралелно разследване за катастрофата на АМ "Струма"

Все още няма безапелационна версия за злополуката на автомагистрала " Струма ", в която починаха 45 души.

Северна Македония скърби за починалите в злополуката свои жители - всички разноски по превозването на телата и погребенията ще бъдат за сметка на страната, съобщи пред bTV македонският външен министър Буяр Османи.

Все още няма водеща версия за аргументите за тежкия случай на автомагистрала " Струма ", който лиши живота на 45 души. Разследващите изключват гърмеж. Следствието ревизира версиите за човешка неточност, неприятна маркировка и сигнализация на пътя, техническото положение на рейса.

" Ще се прави разбор дали транспортното средство няма механически проблем, като развалена кормила уредба, проблем със спирачките. При определяне и аргументите за гибелта на лидера може да се трансформират и версиите, тъй като той може да е умрял от заболяване преди да катастрофира ", изясни в предаването " Тази заран " Бойко Найденов, някогашен шеф на Националната следствена работа.

Ако е имало спомагателен контейнер с гориво, следва да се откри дали е имал връзка със системите за сигурност, сподели още някогашният следовател.

И в Северна Македония се води редом следствие. Разпитан е притежателят на компанията, която има авариралия рейс. Във Facebook профила си Беким Хаджиу призна, че е бил дружно с туристите в Истанбул и сподели, че съжалява за съдбовния случай.

Малката община Студеничани загуби най-вече хора в злополуката. Кметът посети двама от оживелите в болничното заведение.

Зулейха има рана на ръката, Ебип е добре.

" От удара не може да се случи толкоз огромен пожар, хората починаха от пожара, а не от самата злополука ", счита Ебип.

Властите ревизират за какво без постоянни документи рейсът е минавал безпроблемно границите, сподели пред bTV македонският външен министър Буяр Османи.

" Очевидно е имало проблеми във действието на компанията, компанията е имала лиценз. Но съответният рейс не е имал постоянни документи “, уточни той.

Съдебни лекари от Република Северна Македония се чакат у нас, с цел да може да се форсира процесът по идентификация на починалите в злополуката.

Властите в Северна Македония ще поемат всички разноски за погребенията на починалите 45 души.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР