Все още няма избрани членове на етичната комисия на ГЕРБ,

...
Все още няма избрани членове на етичната комисия на ГЕРБ,
Коментари Харесай

Подадоха 10 сигнала срещу самозабравили се кметове

Все още няма определени членове на етичната комисия на ГЕРБ, само че се водят диалози, има кой да приема сигналите (за нередности на членове на партията). Това обаче не е проверяващ орган. Това означи вицепремиерът Томислав Дончев в утринния блок на Би Ти Ви.

" ГЕРБ има съвсем 100 000 членове, най-малко 200 от тях са кметове. Ние би трябвало да имаме механизми за надзор, които да дават отговор на упованията на хората ", обоснова Дончев нуждата от основаването на етичната комисия в ръководещата партия.

Сигналите до комисията до момента били повече от 10 против кметове от ГЕРБ от цялата страна. Зад тях стоели хора с имената си. Щели да се одобряват обаче и анонимни сигнали . Трудността изключително в предизборна обстановка била да се отделят локалните интриги от действителните случаи.

Членовете на етичната комисия ще се избират от изпълнителната комисия. Те ще са сред 3 и 5 души и имената им щели да станат ясни до края на месеца.

Не е нелегално да носите прекрасен костюм или да карате хубава кола, въпросът е това да дава отговор на приходите , уточни вицепремиерът във връзка със подозренията за корупция, само че се съгласи, че в ГЕРБ имало самозабравили се хора, които заемат високи държавни длъжности . Той изясни това с това, че по принцип хората са " слаби " и попаднали на властова позиция доста от тях се изкушават да черпят от облагите на властта.

По мотив сигнала на Яне Янев против кмета на Сандански , който е от ГЕРБ, Дончев сподели, че нещата изглеждали смущаващи , само че още се проверявали и евентуално другата седмица ще има решение.

След като Цветан Цветанов към този момент не е част от ГЕРБ трябвало да се вземат организационни ограничения, с цел да няма дефицити в работата на партията.

По отношение на машинното гласоподаване Дончев уточни, че членовете на ЦИК споделят, че при 6000 машини има риск за вота на локалните избори и няма виновен общественик, който да каже " каквото ще да става ".

Второто, с което трябвало да се съобразят, е опитът на другите. Нямало страна в Европейски Съюз, която да употребява напълно машинния избор. Ако България вземе решение да е единствената страна в Европейски Съюз с машинно гласоподаване, тя би трябвало да си създаде машините, сподели Дончев. За него казусът е наемането на машините в последния миг, което било голям риск.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР