Все още нищо не е ясно, казвам го честно и

...
Все още нищо не е ясно, казвам го честно и
Коментари Харесай

Кристина Петкова, ПП-ДБ: След края на комисията „Глеб Мишин“ трябва да хвърчат глави

Все още нищо не е ясно, споделям го почтено и непосредствено. Има отправени предложения за договаряния, ще забележим. От наша страна има подготвеност да стартираме незабавно с диалозите. Това съобщи в ефира на Българска национална телевизия националният представител от ПП-ДБ Кристина Петкова на въпрос до каква степен могат да стигнат връзките сред ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ в разпределението на властта.

„ Ние сме отворени за диалог. Меморандумът беше първата стъпка и постоянна основа по всички тематики, касаещи взаимно ръководство “, добави тя.

Относно промяната на министри след ротацията Петкова настоя, че първоначално би трябвало да стартират диалозите на лидерско равнище и едвам тогава да се приказва за имена на министри. За поста на външен министър тя уточни, че не вижда проблем в това и Николай Денков, и Мария Габриел да имат „ изход “ до външната политика на България.

Излишно се подвига градусът на напрежение сега. Апелирам да спрем да си поддържаме връзка през медиите и да вършим гръмки поръчки, дано вместо това да стартираме да приказваме на лидерско равнище, сподели още Петкова.

По тематиката с съветския жител Глеб Мишин и обвързаностите му с непозволено даване на българско поданство Кристина Петкова призна, че през вчерашния ден, по време на чуването на заместник-министъра на правораздаването Георги Николов във краткотрайната комисия по този проблем, са се чули много притеснителни данни за схеми, които надалеч надвишават личността на Мишин.

Тя заяви, че специалистите в Министерството на правораздаването са изпратили към 3300 преписки до прокуратурата поради подозрения за подправени документи. От държавното обвиняване обаче не върнали отговор по нито една от тези преписки.

Преписките всъщност от страна на ДАНС идват в президентството и нямам никаква визия какъв е механизмът и за какво идват в президентската институция. По тази причина ще поканим членовете по Съвета по поданство, в това число и доцент Наталия Киселова като представител на президентството към Съвета по поданство, посочи националният представител.

„ Може би тази комисия ще се окаже доста по-важна, в сравнение с смятахме първоначално. Крайната ѝ цел ще бъде да предложи законодателна самодейност за смяна в Закона за българското поданство. След края на тази комисия и откакто бъдат осветлени всички схеми, би трябвало да хвърчат глави “, сподели още тя.

По думите ѝ е налице опасност за националната ни сигурност по линия на ДАНС.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР