Все още не знаем колко машини ще са нужни за

...
Все още не знаем колко машини ще са нужни за
Коментари Харесай

Росица Матева: ЦИК ще прецени дали на места са нужни и по две машини за гласуване

Все още не знаем какъв брой машини ще са нужни за изборите, сподели пред бТВ представителят и заместител ръководител на ЦИК Росица Матева. Трябва да създадем параленост с предходни избори къде в чужбина са дали своят вот над 300 гласоподаватели, какъв брой са дали своят вот, с цел да преценим какъв брой машини са нужни за там. За България машините са задоволителни, те са към 9 хиляди.
Нищо не е платено за машините. 43 млн. лева с Данък добавена стойност е цената. Ще се срещнем с доставчика. Има машини в регионалните дирекции на Министерство на вътрешните работи. Изпратени са без глоба на ЦИК и е преценено, че би трябвало да се съхраняват в полицията. ЦИК, тъй като не е разрешила изпращането е разпоредила по този начин.
 Цветозар Томов и Росица Матева са представители и зам.-председатели на ЦИК Цветозар Томов и Росица Матева са представители и зам.-председатели на ЦИК
Новите представители на ЦИК, които са и нейни заместник-председатели, са социологът Цветозар Томов и досегашният ръководител на Обществени...
Сега, тъй като ни би трябвало всяка машина, ще бъде извършена процедура.
Ще бъдат ли оспорени резултатите, в случай че хората не се оправят с машините? Ще бъдат проведени демонстрации в страната, с цел да знаят хората по какъв начин да гласоподават и да бъдат спокойни. С машини не се гласоподава по-бавно. Ще преценим дали в секции в страната не са нужни и две машини.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР