Все още не знаем колко машини ще са нужни за

Все още не знаем колко машини ще са нужни за ...

Росица Матева:ЦИК ще прецени дали на места са нужни и по две машини за гласуване

Все още не знаем колко машини ще са нужни за изборите, каза пред бТВ говорителят и заместник председател на ЦИК Росица Матева. Трябва да направим съпоставка с предишни избори къде в чужбина колко са гласували, за да преценим колко машини са нужни за там. За България машините са достатъчни.
Нищо не е платено за машините. 43 млн. лв. с ДДС е цената. Ще се срещнем с доставчика. Има машини в областните дирекции на МВР. Изпратени са без санкция на ЦИК и е преценено, че трябва да се съхраняват в полицията. ЦИК, понеже не е разрешила изпращането е разпоредила така.

Цветозар Томов и Росица Матева са говорители и зам.-председатели на ЦИК Цветозар Томов и Росица Матева са говорители и зам.-председатели на ЦИК
Новите говорители на ЦИК, които са и нейни заместник-председатели, са социологът Цветозар Томов и досегашният председател на Обществени...
Сега, понеже ни трябва всяка машина, ще бъде проведена процедура.
Ще бъдат ли оспорени резултатите, ако хората не се справят с машините? Ще бъдат организирани демонстрации в страната, за да знаят хората как да гласуват и да бъдат спокойни. С машини не се гласува по-бавно. Ще преценим дали в секции в страната не са необходими и две машини.

Източник: actualno.com