Все още не знаем какво е предложеното увеличение на тол

...
Все още не знаем какво е предложеното увеличение на тол
Коментари Харесай

Превозвач: Общо повишаване на тол таксите ще е катастрофа

Все още не знаем какво е препоръчаното нарастване на тол таксите. Искаме одит на тол системата, т.е. какви са разноските, които отиват там и по какъв начин се разпределят. Каква част са за издръжката на системата и дали тя не е прекомерно скъпа и каква част за поддръжка на пътищата.

Това сподели в студиото на Euronews Bulgaria Николай Рашков от съюза на интернационалните превозвачи.

Дадохме три градивни оферти по какъв начин обсегът на тол системата да бъде уголемен и дадени прави да бъдат с по-висока цена, която да таргетира директния трафик през България.

 
Абсолютно безпредметно е повишението на тол таксите в общ мащаб. Това ще докара до повишаване на продуктите за крайния консуматор, тъй като транспортната услуга няма по какъв начин да поеме подобен разход.
Няколко коридора минават през нашата страна. Повишаването на цената за тях няма да засегне вътрешната търговия и превоз за България, а би могло да е средство за запълване на бюджета. Ако утежним превоза сред две дребни обитаеми места в България, това ще бъде злополука за стопанската система ни. Различните артикули за бита имат друга стойност на превоза, калкулиран в тях.

Сметката на транспортьор, опериращ главно в България за тол такси надвишава 14 хиляди лева на месец. Сметката на камион, който прави по-малко действия или такива, които са отвън обсега на тол системата – там сметката може и да е нулева. Този дисбаланс не е потребен за системата.

Друг значим въпрос е за парите, събрани от санкции. Каква е тяхната сума, по какъв начин се събират и връщат ли се по противоположния път за прехрана на толсистемата и корекция на пътища.

Вижте цялото изявление във видеото.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР