Все още не сме стигнали до Нигерия, според мен, но

...
Все още не сме стигнали до Нигерия, според мен, но
Коментари Харесай

Олег Йорданов за суеверията: Посоката ни на развитие е обратна на това, което трябва



Все още не сме стигнали до Нигерия, съгласно мен, само че натам вървим, за жалост. Това е казусът. Даже не е толкоз в % на хората, колкото посоката ни на развиване е таман противоположна на това, което би трябвало да е.
Това сподели за предаването „ Хоризонт до обед “ дългогодишният основен редактор на списание „ Светът на физиката “ Олег Йорданов, който преподава сега в Съединени американски щати, в коментар за резултатите от социологическото проучване на организация " Тренд " по поръчка на вестник " 24 часа ", съгласно което 29% от българите имат вяра в съществуването на извънземни, 14% - че извънземни живеят измежду хората, а 73% чукат на дърво против злощастие и 12% хвърлят сол за къмет. Йорданов е преподавал в Нигерия и в Съединени американски щати. Той посочи, че в Съединени американски щати е потвърдено, че в суеверия извънземни и конспирации имат вяра най-вече хора с ниско обучение:

„ Не е толкоз необичайно, само че съгласно мен, разликата сред България и една напреднала страна, с добра просвета и с положително обучение е, че този % се носи в действителност от необразованите хора. Страхувам се, че в България този % се основава и от хората, които имат официално университетско обучение. Би било забавно да се изследва и този въпрос “.

Йорданов разяснява, че резултатите не са го изненадвали, той като в учебните заведения се учи „ неприемливо дребна “ част от научните дисциплини и в просветително отношение обществото ни е по-скоро теократично и мюсюлманско.

„ Учителите и учителките по научни специалности в учебните заведения са с надали не по-малко 30 %, в сравнение с трябват. Реално, трябват ни към 200 учители годишно да се образоват в България по главните специалности - физика, химия и биология.

Трябва да има национална стратегия, която да сътвори учители по естествени науки и надлежно по-късно преподаватели в университетите по същия метод, както се образува една войска - напълно на прехрана на страната, като част от националната сигурност. Аз съм сигурен, че тази „ войска “ ще е по-важна за националната сигурност, в сравнение с общоприетата “.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР