"Все още не сме се измъкнали от пандемията ", заяви

...
"Все още не сме се измъкнали от пандемията ", заяви
Коментари Харесай

Кристалина Георгиева с призив към правителствата заради COVID-19

"Все още не сме се измъкнали от пандемията ", съобщи директорката на МВФ Кристалина Георгиева в обръщение към министрите на финансите на Г-20, като акцентира, че пандемията може да задълбочи още повече бедността и неравенството, предадоха международните организации.

Международният валутен фонд към този момент предизвести, че макар някои признаци за възобновяване, международната стопанска система е изправена пред компликации, изключително поради опцията за втора вълна на пандемията.

"11-те трилиона $, изхарчени от държавните управления на страните от Г-20 в помощ на семействата и предприятията, разрешиха да се избегне утежняване на обстановката, само че тези защитни мрежи би трябвало да бъдат поддържани, а в някои случаи, и разширени ", акцентира Георгиева.

Министрите на финансите и шефовете на централните банки на страните от Г-20 започнаха в събота виртуална среща за възобновяване на международната стопанска система, наранена тежко от ковид, на фона на апели за облекчение на задълженията на най-бедните страни, заяви Франс прес.

Тези полемики сред 20-те най-индустриализирани страни се организират в миг, когато пандемията продължава да визира страни на всички места по света, в това число доста членове на групата като Съединени американски щати, Бразилия, Мексико и Индия.

В този подтекст неправителствени организации предизвестяват Г-20, чийто ръководител тази година е Саудитска Арабия, за заплахата от рецесия с задълженията на най-бедните страни. Организаторите в Рияд показаха в изказване преди срещата, че участниците "ще обсъдят международните стопански вероятности и ще координират групови дейности за устойчиво международно икономическо възобновяване ".
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР