Все още не сме получили отговор от властите в Унгария

...
Все още не сме получили отговор от властите в Унгария
Коментари Харесай

Скопие: До момента Унгария не е отказвала нито едно искане за екстрадиране

Все още не сме получили отговор от управляващите в Унгария във връзка с нашето искане за изгонване на някогашния министър председател Никола Груевски.

Това сподели в Скопие македонският министър на правораздаването Ренета Дескоска по време на взаимно изказване с премиера Зоран Заев.

" Ще изчакаме още малко. Ако не получим отговор в планувания период, тогава ще действаме според процедурите. Искам да напомня, че досега Унгария не е отказвала нито едно наше искане за изгонване. Последното е от преди месец. Никога не е имало забележки по отношение на правните и правосъдните процудури, както и за изискванията в пандизите или пък, че има някакви опасности за лицата в Македония ", сподели още Дескоска. Тя изрази вярата, че " Унгария ще работи според досегашната процедура и в тази ситуация с Никола Груевски. "

Груевски избяга от Македония на 11-ти ноември. Той мина нелегално границата с Албания и оттова пътува с унгарска дипломатическа кола през Черна гора и Сърбия с цел да дойде в Будапеща. На 20-ти ноември Груевски заяви, че е получил политическо леговище. Той има двегодишна ефикасна присъда, която би трябвало да изтърпи в Македония. Груевски е разследван по още няколко каузи за тежки закононарушения и корист с власт по време на 10-годишното си ръководство. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР