Все още не сме чули левите цели на новата партия

...
Все още не сме чули левите цели на новата партия
Коментари Харесай

БСП с нов залп срещу Петков и Василев: Не сме им чули левите цели за малките и средни предприятия |

Все още не сме чули левите цели на новата партия на досегашните служебни министри Кирил Петков и Асен Василев във връзка с дребните и междинни предприятия. Това разяснява Станислав Младенов, специалист в Съвета по стопанска система на БСП-София.

Той напомни, че до момента в който беше министър на стопанската система в служебното държавно управление на президента Румен Радев, Кирил Петков трансформира безвъзмездните финансови средства, предопределени за помощ на дребния и междинен бизнес, в заемен запас. По този метод понижи риска в банковия бранш и направи услуга на едрия капитал, а това беше искрено дясна политика.

" Наистина не виждам по какъв начин с десни политики ще реализиран леви цели. Все отново, досега взимаха единствено десни ограничения и нямаше никакви леви решения. Доста странна поръчка е това. Избирателите би трябвало да са изцяло наясно, че новият план на Петков и Василев е типично десен. Досега от двамата някогашни министри слушам единствено положителни планове за леви политики, планове за някакъв нов обществен демократизъм, може би капитализъм с човешко лице, само че единствено това ", разяснява Младенов.

Експертът добави, че би желал час по-скоро да чуе желанията на Кирил Петков и на Асен Василев във връзка с Плана за възобновяване и резистентност.

" България към този момент се бави с внасянето му в Европейската комисия. А идващото държавно управление би трябвало да приключи договарянията по него, в случай че актуалното служебно успее да го внесе. Намеренията на Атанас Пеканов да промени % на заемите по отношение на безвъзмездната финансова помощ в него са доста положително решение. В случай, че новата партия на Кирил Петков и Асен Василев влезе в последващо ръководство какви ще бъдат задачите и дейностите й във връзка с Плана за възобновяване и резистентност? Много е значимо да получим отговор на този въпрос още в този момент ", сподели той.

Станислав Младенов е безапелационен, че разговорът и отговорността би трябвало да бъдат главните движещи сили за партиите, които ще получат доверието на жителите и ще влязат в идващия парламент.

" Има една доста значима тематика сега освен в България, само че и в цяла Европа и това е енергетиката. Смятам, че всички политически сили би трябвало да седнат и да беседват по нея. Защото България би трябвало да има народен консенсус в тази посока. Трябва да имаме формулировка на понятието " енергийно безпаричен ". Трябва да имаме ясна позиция за кафявата сила. Смятам, че за нашата страна 2035 година е прекомерно къс период за привършване с кафявата сила. Зелената договорка е доста хубаво нещо. Но в устрема си да създадем енергетиката по-зелена, в един миг извънредно доста ще оскъпим самата сила и Европа няма да бъде конкурентоспособна, защото цените на продуктите, които създава, внезапно ще се покачат. Това е тематика, която визира и Плана за възобновяване и резистентност, и бъдещето на страната ни - икономическо, обществено и всячески. И тук би трябвало народен консенсус, който партиите са длъжни да реализират. Предстоящата акция е едно положително време за начало на този диалог ", безапелационен бе Станислав Младенов.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР