Все още не се знае защо нападателят в Лион е

...
Все още не се знае защо нападателят в Лион е
Коментари Харесай

Кметът на Лион: Мотивите на нападателя все още са неизвестни

Все още не се знае за какво нападателят в Лион е стрелял по гръцкия православен духовник, сподели кметът на града Грегори Дусе, представен от Ройтерс.

Според източник от локалната прокуратура към този момент се води следствие на опит за ликвидиране. По свещеника, разпознат от представител на гръцките управляващи като Николаос Какавелакис, е стреляно два пъти към 16 часа локално време, до момента в който той затварял църквата.

Оказана му е била помощ на място поради животозастрашаващи пострадвания, като при идването на спешна помощ свещеникът съумял да каже, че не е разпознал нападателя. Откаран е в болница в тежко положение, прострелян в коремната област, прецизира Асошиейтед прес.

Нападателят е избягал. Според източник на АП той е бил самичък и е стрелял с ловна карабина.

От френските управляващи няма сигнали, че нападението е обвързвано с тероризъм, отбелязва Ройтерс. Френската прокуратура за битка с тероризма не е привлечена към случая, каквато е нормалната процедура, когато силите на реда подозират терористична връзка, съгласно френската телевизия "Бе Еф Ем ".

Премиерът на Франция Жан Кастекс въпреки всичко незабавно ще се върне в Париж от работно пътешестване поради случая, добавя ТАСС.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР