Все още не се знае откъде е дошъл дронът, открит

...
Все още не се знае откъде е дошъл дронът, открит
Коментари Харесай

Тагарев: Все още не се знае откъде е дошъл дронът, открит край Тюленово

" Все още не се знае от кое място е пристигнал дронът, открит край Тюленово ".   Това сподели министърът на защитата Тодор Тагарев пред публицисти, представен от Българска телеграфна агенция.   Той разяснява тематиката преди изключителното съвещание в парламентарната комисия по защита, на което ще бъде изслушан за настояща информация по отношение на открития дрон с арсенал край брега на Тюленово.   " Очевидно той е паднал във водата и течението го е извлякло към брега, добави министърът. Това може да се е случило преди часове, може и преди дни, оценката от пръв взор е, че може да са минали до две седмици от неговото рухване ", разяснява Тагарев.   Министърът уточни, че за първите седем месеца са унищожени 127 боеприпаса от друг темперамент, като информацията е за цялата страна, а не за Черно море.   От един случай не може да съдим за наклонност, сподели Тагарев и добави, че са спазени всички протоколи. По думите му няма никакво съображение за терзание.   Относно апелите за негова оставка, министър Тагарев съобщи, че приблизително по два или три пъти седмично му се желае оставката и в тази ситуация няма причина да му бъде желана.

  " Освен обществено известната информация нямаме друга. Точно това е повода в 17:30 да свикаме съвещание на Комисията по защита и да изслушаме военния министър ". Това съобщи по-рано в коридорите Народното събрание на ръководителят на парламентарната комисия по защита Христо Гаджев (ГЕРБ-СДС).   Той посочи, че са в контакт с министър Тодор Тагарев и чакат той да даде ясна и безапелационна информация, какво тъкмо се е случило и дали откритият край Тюленово дрон с муниции е обезвреден.

" Мисля, че това е значимо, тъй като тематиката е задоволително сензитивна и не би трябвало да се разрешават спекулации по нея, добави той. Това е следващата седмица, в която от Българска социалистическа партия желаят оставката на Тагарев – това не е за първи път. Разбира се, това е ролята на опозицията - да желае оставката на министрите ", разяснява Гаджев, представен от Българска телеграфна агенция. 

  " Да се задейства противовъздушната защита на Тюленово за сходен дрон не е доста съществено, тъй като дронът най-вероятно е доплувал. Нека тези неща станат ясни на съвещанието на комисията. Хората в българската войска си правят съзнателно работата ", съобщи Ивайло Мирчев от „ Продължаваме промяната – Демократична България “ (ПП-ДБ).

Мирчев съобщи, че сега хората би трябвало да се успокоят. Не би трябвало да имате никакви подозрения, че ние ще действаме съответно в тази обстановка, сподели още Мирчев, представен от Българска телеграфна агенция.    Джейхан Ибрямов от Движение за права и свободи също настоя първо да бъде изслушан военният министър и едвам по-късно да разясняват. 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР