Все още не се продават български череши по варненските пазари,

...
Все още не се продават български череши по варненските пазари,
Коментари Харесай

12 лв. за череши на варненския пазар, 6.00 лв. за ягоди

Все още не се продават български череши по варненските пазари, демонстрира инспекция на Moreto.net на Централния пазар в града.

Вносните от Турция и Гърция плодове обаче бележат спад на цените и сега по-нетърпеливите могат да си закупят череши за 12.00 лева кг. Тази година се чака ранната българската череша да има ниска годишна продукция, поради ниските температури през март. Цената се чака да падне след средата на юни, когато плодът е в разгара си.

Цената на българската ягода също бележи спад и може да бъде открита до 6.00 лева за кг - взаимозависимост прохлада и величина на плода. Гръцките ягоди са с към 1-2 лева по-евтини.

За искащите да употребяват пролетна салата ще би трябвало да приготвят за зелена салатка - 1.50 лева, връзка лук -1.20 лева, репички - 1.80 лева, магданоз - 0.80 лева, копър - 1.20. Ако желаете да добавите към менюто и други зеленчуци, на Централния пазар цените на краставиците за кг са сред 2.50 - 4.00 лева, домати български - 3.00 лева Макар и не български може да закупите тиквички за към 3.50 лева./кг, а към този момент и зелен фасул - 6.00 лева за кг.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР