Все още не са ясни цените на лифт картите за

...
Все още не са ясни цените на лифт картите за
Коментари Харесай

Юлен вдига картата за лифта, ако се промени концесионния договор

Все още не са ясни цените на въжен превоз картите за ски-зоната в Банско за идния зимен сезон, само че възможна смяна в концесионния контракт с " Юлен " може да наложи покачване. Това съобщи пред БНР Иван Обрейков, представител на концесионера.

По-рано през днешния ден министърът на околната среда Нено Димов съобщи, че сегашната концесионна такса за ски-зоната, която е 300 хиляди лв. на година, може да бъде нараснала.

Темата беше коментирана на среща на контролните институции и туристическия бизнес в Банско, инициирана от Министерството на туризма.

На срещата заместник-министър Ирена Георгиева разгласи прогнозите за петпроцентов растеж на туристите и самодейностите на министерството за реализиране на първокласен и резистентен туризъм. Една от тях е взаимният пилотен план със общественото министерство, по който се образоват безработни, с цел да се преодолее кадровият недостиг в туризма.

" Има подготвеност образованията по разнообразни изпълнителски специалности в сферата на туризма да стартират още през декември ", разяснява Георгиева.

Но въпросът, който вълнува всички, е ориста на концесионния контракт за ски зона Банско и по какъв начин това ще се отрази на един от най-известните зимни курорти в Европа.

" По-скоро самия контракт при подписването му през 2001 година не е бил изчистен чисто текстово. Сега очевидно нещата са доста съществени, от законова позиция, да бъде изменен в една или друга посока. Не мога по различен метод да си обясня за какво толкоз време не може да се промени. Може и да не може да се промени. " - уточни кметът Георги Икономов.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР