Все още не са осигурени парите за премахване на незаконното

...
Все още не са осигурени парите за премахване на незаконното
Коментари Харесай

МС не отпуска пари за събаряне на незаконната сграда край „сараите“

Все още не са обезпечени парите за унищожаване на противозаконното строителство в парк „ Росенец “, край така наречен летни сараи на Доган. Ангажимент за това има регионалната администрация, само че средствата би трябвало да отпусне Министерският съвет.

Обектите, за които има влезнали в действие заповеди за срутване, са триетажна солидна постройка, до оранжерията, както и и кабинка за защита. Извършителят на противозаконните градежи е незнаен, сочат протоколите на общината.
 С голям транспарант питат учител в УАСГ: Кой построи сараите? С голям транспарант питат учител в УАСГ: Кой построи сараите?
" Кой построи сараите? " Огромен транспарант с този надпис увисна от постройката на Университета по архитектура, строителство и геодезия (УА...

Малко над 68 000 лева са нужни за събарянето на двете здания, осведомиха след наше питане от регионалната администрация. Те са поискани от Министерския съвет през март от тогавашния шеф Вълчо Чолаков, само че му е отказано с претекст, че няма обезпечени сходни средства. Поискани са наново от новия регионален шеф Мария Нейкова, за което тя удостовери и пред парламентарната комисия:

„ Като сегашен регионален шеф, малко след назначението ми на 20 май, на 4 юни, с писмо до Министерския съвет, аз още веднъж насочих искане за обезпечаване на средствата за унищожаване на противозаконните обекти. Но, досега, по бюджета на Областна администрация – Бургас не е обезпечен нужният за възлагането на дейностите финансов запас “, уточни Мария Нейкова.

Заради неналичието на финансиране не е почнала процедура по желание на реализатор, прецизират от администрацията. Относно стартирала самодейност от жители за набиране на дарения за тази цел, от институцията показват, че нормативната уредба не планува опция регионалният шеф да приема целеви дарения в парична форма, оповестява БНР. 

Още от ОБЩЕСТВО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР