Все още не са намерени 121 депутати, необходими за излъчването

...
Все още не са намерени 121 депутати, необходими за излъчването
Коментари Харесай

Асен Василев не е оптимист за ново правителство: Нямаме някакъв съществен напредък -

Все още не са открити 121 депутати, нужни за излъчването на кабинет на " Продължаваме промяната ", само че диалозите не престават, съобщи пред публицисти в Народно събрание претендентът за министър председател Асен Василев.

" Нямаме някакъв значителен прогрес. Ние сме длъжни да пробваме до дъно ", добави той. 

По думите му в този момент е значимо кой ще поддържа управническата стратегия и заложените в нея ясни промени и периоди.

Василев удостовери, че в случай че не намерят нужната поддръжка, то в Народно събрание няма да бъде предлаган за гласоподаване проектокабинетът.

Настоящият вицепремиер и министър на финансите в оставка съобщи, че в проектокабинета ще взе участие и Кирил Петков . Той обаче не уточни министерството, за което се спряга министър председателят в оставка. Василев отхвърли да разяснява и присъединяване на Бойко Рашков. Според него Политическа партия има подготвеност и ще разисква структурата на кабинета с Българска социалистическа партия, Демократична България и отделилите се от Има Такъв Народ депутати, само че единствено в случай че се съберат 121 народни представители, които да поддържат възможното държавно управление " Василев ".

Той заяви, че новината дали са открити нужните депутати ще бъде обявена на следващия ден денем, само че не в президентството, където Василев следва да върне вероятно несполучливия мандат. Срокът изтича на следващия ден тъкмо в 17 часа. Ако до този час не се намерят нужните депутати, Асен Василев ще върне на президента Радев несбъднат проучвателния мандат за сформиране на държавно управление и следва подобен да получи втората мощ - ГЕРБ-СДС. Още след вота на съмнение от ГЕРБ оповестиха, че незабавно ще върнат мандата.

След това Радев самичък избира на коя парламентарна група да връчи третия мандат. Ако и той е несполучлив, президентът разпуска Народното събрание, назначава длъжностен кабинет и насрочва предварителни избори.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР